Maandag 20.05.19 | 13.18 uur

Snel wil vrijstelling van assurantiebelasting

'Weersverzekering wordt aantrekkelijker voor boeren'

Het kabinet wil de verzekering die boeren kunnen afsluiten tegen schade aan gewassen door extreme weersomstandigheden, de brede weersverzekering, aantrekkelijker maken vanaf 1 januari 2020. Doel is om de assurantiebelasting van 21% die boeren over het afsluiten van de brede weersverzekering moeten betalen, vrij te stellen. Dit kan alleen als dit niet op staatsteunbezwaren van de Europese Commissie stuit.

Dit schrijft staatssecretaris Snel van FinanciŽn deze week in een brief aan de Tweede Kamer. De komende tijd zal hierover het gesprek met de Europese Commissie worden gevoerd, met als doel de vrijstelling volgend jaar te regelen in het pakket Belastingplan 2020. De maatregel kost 6,5 miljoen euro.

De afgelopen zomer hebben veel boeren verlies geleden als gevolg van de extreme droogte. Met de brede weersverzekering kunnen boeren zich verzekeren voor extreem weer zoals storm, hagel, regenval of droogte. Vrijstelling van assurantiebelasting betekent een flinke verlaging van de totale kosten die de ondernemer moet betalen voor deze verzekering.

Naast de brede weersverzekering kunnen boeren die verliezen hebben geleden gebruik maken van diverse bestaande fiscale regelingen voor ondernemers. Zo kan een verlies worden verrekend met eerdere of toekomstige winsten en kan uitstel van betaling van belasting worden gevraagd.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 13.11.18 | 09.06 UUR
Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
21° | 3°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.27678 s