Maandag 20.05.19 | 12.52 uur

Burgemeester Bilder bezoekt echtpaar in Genemuiden

Echtpaar Weijs-Van Dijk viert diamanten huwelijk

Echtpaar Weijs – Van Dijk viert diamanten huwelijk

Echtpaar Weijs – Van Dijk viert diamanten huwelijk© Gemeente Zwartewaterland

Andries Weijs en Fem van Dijk trouwden op 12 november 1958 in het gemeentehuis in Genemuiden. Burgemeester Bilder bezocht het echtpaar op 13 november om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Andries Weijs is geboren in Belt Schutsloot en groeide daar ook op. Hij ging naar de ambachtsschool in Meppel en werd timmerman van beroep. In 1957 stopte hij met het timmerambacht en werd postbode in IJmuiden. Fem is een rasechte Gaellemuniger en werkte vanaf haar schooltijd in de zorg.

Andries en Fem ontmoetten elkaar op de Kaai in Genemuiden. Andries was daar met een buurjongen en liep Fem tegen het lijf en van het een kwam het ander. Na zes jaar verkering trouwden ze in Genemuiden. Op hun trouwdag was het erg mistig. ‘Maar de mist is aardig opgeklaard’, aldus Andries en Fem. Drie kinderen werden er geboren, twee dochters en een zoon. Fem en Andries woonden 13 jaar in IJmuiden. Daarna kwamen ze terug in Genemuiden, de geboortestad van Fem.

Zingen is een gezamenlijke hobby van het echtpaar. Al meer dan 45 jaar zijn zij lid van zangkoor Excelsior. Daarnaast zijn beiden liefhebber van puzzelen en mag Fem graag handwerken. Fem en Andries zijn nog regelmatig te vinden op de camping in Hardenberg. Ze houden van gezelligheid en genieten volop van hun kinderen, negen kleinkinderen en achterkleinkind.

Het diamanten huwelijksjubileum wordt gevierd in familie- en vriendenkring bij De Kaaihof. Excelsior komt het feestje muzikaal opluisteren. "Dit zal zeker bijdragen aan de feestvreugde", aldus het bruidspaar.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 15.11.18 | 12.01 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
21° | 3°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30144 s