Zaterdag 07.12.19 | 22.17 uur

Verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek

Drie gewonden bij frontale aanrijding in Zwartsluis

Drie gewonden bij frontale aanrijding in Zwartsluis

Drie gewonden bij frontale aanrijding in Zwartsluis© Henry Wallinga

Bij een frontale aanrijding op de Grote Kranerweerd in Zwartsluis zijn vrijdag 17 november 2018 omstreeks 20.45 uur drie personen gewond geraakt. De Sluziger brandweer moest in actie komen om twee inzittenden van een blauwe Opel Agila uit hun benarde positie te bevrijden. De bestuurder van het ander voertuig, een Renault Clio, kon ondanks de hevige impact zelf uit de auto klimmen. Volgens de politie is deze man later alsnog naar het ziekenhuis overgebracht, vanwege medische klachten.

Getuigen zagen de blauwe auto, vanaf de dijk al slingerend en zonder verlichting rijden over de Grote Kranerweerd. Uiteindelijk kwam de auto op de verkeerde weghelft in botsing met een tegenligger. Vanwege de ernst van de aanrijding werd direct groots opgeschaald. In totaal werden drie ambulances, een traumahelikopter, twee brandweerkorpsen en meerdere eenheden van de politie opgeroepen. De weg was vanwege het ongeval volledig afgesloten om de hulpdiensten alle ruimte te geven.

Een tweetal medewerkers van de verkeersongevallendienst deed uitgebreid onderzoek op de plaats van het ongeval. Na dit onderzoek kreeg bergingsbedrijf Hooikammer groen licht om de wrakken van de weg te halen en af te voeren.

Om de vele brokstukken op te ruimen werd door de gemeente Zwartewaterland een veeg/zuigauto van de firma van de Kolk ingeschakeld. Rond middernacht waren alle werkzaamheden afgerond en werd de weg weer vrijgegeven.
.


Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 17.11.18 | 14.31 UUR
Vandaag:
9° | 7°
Meer weer...
Morgen:
9° | 8°


LIVE SPORT
Sc Genemuiden - Vv Buitenpost 3-0
DESZ - DZOH 2-2
DSV'61 - Olympia'28 1-1
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31633 s