Maandag 20.05.19 | 12.33 uur

Geboren Hasseltse wint derde Keetie van Oosten-Hage Trofee

Anna van der Breggen wint nationale wielerverkiezing

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen© KNWU

Voor de derde keer in vier jaar is Anna van der Breggen onderscheiden met de Keetie van Oosten-Hage Trofee gewonnen. Dat is de prijs die elk jaar door Club '48, een gezelschap vol wielerprominenten, wordt toegekend aan de in hun ogen beste wielrenster van het jaar.

De geboren Hasseltse nam het in de wielerverkiezing ditmaal op tegen Chantal Blaak, Laura Smulders, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Kirsten Wild. Pas na een lange stemprocedure kon Van der Breggen - die de trofee in 2015 en 2016 ook al won - tot winnares worden uitgeroepen.

De 28-jarige renster van Boels - Dolmans mag terugkijken op een fabelachtig seizoen. Zo won ze onder meer de wielerklassiekers Luik - Bastenaken - Luik en de Ronde van Vlaanderen. Ook zware eendagswedstrijd als de Waalse Pijl en Strade Bianche prijken op haar erelijst.

Op wielerkampioenschappen kwam 'AvdB' ook prima voor de dag. Zo waren er tweede plaatsen tijdens het Nederlands kampioenschap mountainbiken, het NK tijdrijden, het EK tegen de klok en het wereldkampioenschap in deze discipline.

Het absolute hoogtepunt volgde in het najaar. Middels een fabuleuze solo kroonde de regerend Olympisch kampioene zich voor het eerst in haar rijke wielerloopbaan tot wereldkampioene op de weg.
Later deze maand maakt Van der Breggen ook nog kans op de eretitel 'sportvrouw van het jaar 2018' tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala. 'AvdB' is samen met Suzanne Schulting, Jorien ter Mors en collega-wielrenster Annemiek van Vleuten genomineerd voor die prijs.

Door: De Zwartewaterkrant | Tim de Vries

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 04.12.18 | 21.25 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
21° | 3°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.27884 s