Zaterdag 19.09.20 | 18.47 uur

Van Zandwijk en Tol: 'Dankbaar voor ideeën, ondanks stormachtige dag'

Reuring in Hasselt: De kracht van burgerinitiatieven

Reuring in Hasselt: De kracht van burgerinitiatieven

Reuring in Hasselt: De kracht van burgerinitiatieven© M. Bosma

Sluziger Simon Tol van het burgerinitiatief ‘Ik denk mee over Zwartewaterland’ kijkt tevreden terug op een dag ideeën ophalen in Hasselt: ‘’Het was soms het papier vasthouden voor de stormwind, maar er staan veel ideeën van de Hasselter bevolking op’’. Het initiatief ‘Ik denk mee over Zwartewaterland’ begon een aantal maanden geleden nadat Tol op Facebook een bericht plaatste over verkeerd geparkeerde auto’s in Hasselt. Tol is sinds vorig jaar woonachtig in de Hanzestad Hasselt.

Het bericht op Facebook, maar ook eerdere artikelen over leegstand in Hasselt leidden tot veel online reacties. Met gratis koffie en thee stond hij daarom vandaag samen met Rudi van Zandwijk bij café Ad’Vundum om ideeën over Hasselt aan te horen.

Van Zandwijk: "‘Met dit politiekneutrale initiatief hopen we vooral naar inwoners te luisteren. We hopen dat de volgende keer nog meer partijen willen aanhaken’’. Van Zandwijk is raadslid voor het CDA in Zwartewaterland, Tol is betrokken bij de VVD. Een vervolg staat al gepland. Op zaterdag 22 december staat er opnieuw een ideeënsessie in de binnenstad op de planning. ‘’We hopen dan wel op een minder stormachtige dag’’ zeggen Tol en Van Zandwijk lachend.

Een beeld van de opgehaalde ideeën is tevens vinden op de sociale media. 'Ik denk mee over Zwartewaterland' is onder meer te vinden op Facebook, Twitter en Instagram, maar zijn ook per mail bereikbaar.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 08.12.18 | 18.00 UUR
Vandaag:
21° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°


LIVE SPORT
SC Genemuiden - SDC Putten 2-0
Achilles 1894 - DESZ 2-0
Vv Hattem - Olympia'28 2-0

advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.31179 s