Dinsdag 15.10.19 | 08.24 uur

Brown Paper Sessie levert gespreksstof op

'Versplein Hasselt moet binnenstad vitaal maken'

Burgemeester Bilder (l) en Ad Akkerman

Burgemeester Bilder (l) en Ad Akkerman© Gerrit Slurink

UPDATE Burgemeester Bilder en wethouder Albert Coster hebben woensdag 19 december 2018 enkele leden van de werkgroep 'Binnenstad Hasselt' ontvangen op het gemeentehuis van Zwartewaterland. De Hasseltse werkgroep, onder aanvoering van de heer Ad Akkerman, gaf de resultaten weer van de onlangs gehouden Brown Paper Sessie. "Een Brown Paper Sessie helpt je verder en geeft je onder meer inzicht in waar procesverbetering nodig of noodzakelijk is", zegt wethouder Albert Coster in een reactie aan De Zwartewaterkrant.

Akkerman (68) uit Hasselt mocht uit handen van de Hasseltse werkgroep een 'steen' overhandigen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland. "De steen staat symbool voor 'Hasselt is Steengoed'", aldus Akkerman.

De steen ligt op het bureau van de burgemeester", zegt Albert Coster. "Daar blijft 'ie' vier weken liggen en vervolgens gaat deze steen naar één van de volgende wethouders." "En na deze vier maanden", vraagt De Zwartewaterkrant aan de wethouder. "Vervolgens hoopt de werkgroep dat wij deze steen werpen in de spreekwoordelijke ambtelijke vijver, zodat er een rimpeling (beweging, red.) ontstaat in de Hanzestad Hasselt."

De werkgroep leverde middels de zogenaamde Brown Paper Sessie de volgende (actie)punten op: de weekmarkt terug laten keren in de binnenstad; meer parkeerruimtes in het centrum, camperplekken creëren, nog meer blauwe zone (parkeerschijfzone én langer parkeren met een parkeerschijf) en de grootste uitdaging is ideeën of ondernemers voor het opzetten van een Versplein Hasselt met een grote variatie aan dagverse producten als brood, groenten, fruit, vleeswaren en kazen.

"Dat laatste is een gedurfd plan om Versplein definitief op de rails in Hasselt te krijgen", aldus Coster. De wethouder laat aan de werkgroep weten de actiepunten hoog op de agenda te zetten.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 20.12.18 | 16.11 UUR
Vandaag:
15° | 8°
Meer weer...
Morgen:
17° | 9°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31416 s