Vrijdag 17.05.19 | 10.34 uur

Radiomarathon vanuit horecacentrum Onder de Luifel

Laatste 24 uur voor 'Zwartewaterland Helpt'

Zwartewaterland Helpt vanuit Onder de Luifel in Hasselt

Zwartewaterland Helpt vanuit Onder de Luifel in Hasselt© R.W. Jansema

'Zwartewaterland Helpt' is in volle gang. Zaterdag is de finaledag van de twaalfde editie waarbij de tussenstand bekend wordt gemaakt van de driedaagse radiomarathon. Tien programmamakers maken non-stop radio via 107.30 MHz met als doel, zoveel mogelijk geld op te halen voor Engergy4all. Dat lukt aardig, vrijdagochtend verscheen CBS Het Anker al met een cheque van 2500,00 euro.

In het voorjaar kwam de club vrijwilligers al bij elkaar om een besluit te nemen over het nieuwe doel. Tijdens deze bijeenkomst deelden Ilona en Harmen Brouwer uit Genemuiden hun verdrietige verhaal. Zij verloren in 2017 hun zoon Sam op 6 jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn energiestofwisselingsziekte. Sam zijn broer Matthias overleed in 2009 al op 2 jarige leeftijd aan dezelfde ziekte.

“Elke week worden er kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Een genadeloze ziekte, waar nog geen medicijn voor is. Het onderzoek naar een medicijn is van levensbelang voor alle kinderen en volwassenen die deze ziekte hebben of in de toekomst deze vreselijke diagnose krijgen. Bij de ernstige vormen van de ziekte overlijdt een deel van deze kinderen al voor hun tiende levensjaar”, aldus Engergy4all directeur Paul in den Bosch.

Onder de indruk van de verhalen en enigszins ontdaan door het feit dat voor deze ziekte nog geen medicijnen voor handen zijn, was voor Zwartewaterland Helpt de keuze vrij snel gemaakt. Voorzitter Petrit Sterenberg: “Hoe mooi is het om mee te helpen aan een medicijn dat nog niet beschikbaar is, maar door onze hulp steeds dichter bij komt. We gaan er voor.”

Ook een kijkje nemen?
Horecagelegenheid 'Onder de Luifel' vormt deze dagen het decor van de radiostudio. Geld wordt op veel manieren ingezameld. Bijvoorbeeld door veiligen of het draaien van aangevraagde plaatjes. Meer: www.zwartewaterlandhelpt.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 21.12.18 | 19.22 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 6°
Meer weer...
Morgen:
22° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.28038 s