Woensdag 03.06.20 | 17.17 uur

Vrijwilligers maken voorlopige tussenstand bekend

Zwartewaterland Helpt: 33.238 euro voor Energy4All

De voorlopige tussenstand van de 65 uur durende radiomarathon van stichting 'Zwartewaterland Helpt' is 33.238,83 euro. "Een recordbedrag en we zijn nog lang niet bij het definitieve bedrag. Tot in februari gaan de acties voor Zwartewaterland Helpt nog door", aldus de vrijwilligers na afloop bij Horecacentrum Onder de Luifel.

Het geld van de twaalfde radiomarathon is bestemd voor het onderzoek naar een medicijn voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Stichting Energy4All zet zich in voor deze kinderen die vaak op jonge leeftijd overlijden. Het medicijn wat zo hard nodig is, is er namelijk niet. Nog niet. Want de onderzoekers onder leiding van professor dr. Jan Smeitink werken keihard om dat medicijn te ontwikkelen. Energy4All directeur Paul in den Bosch: "Er is een klein stipje aan de horizon. Momenteel worden er namelijk allerlei onderzoeken en testen uitgevoerd. Als alles meezit, dan hopen ze over 5 a 6 jaar een medicijn te hebben."

En dat biedt toekomst en geeft hoop. Ook voor de familie Buter. Zij begonnen twee weken geleden met een flessenactie. Zoontje Niels van 6 en zijn tweelingzusjes van 1,5 jaar hebben een stofwisselingsziekte. Niels vroeg zich af of de dokter ook een medicijn voor hem zou maken als hij centjes zou verdienen voor Energy4All. De familie deed een oproepje op Facebook met de gedachte dat ze 100 euro of misschien wel 200 euro konden inzamelen. Dat werd uiteindelijk 4.385,00 euro!

Voormalig Zwartewaterland Helpt vrijwilliger Rene van der Vecht had ook een idee. Hardlopend door het buitengebied van Hasselt collecteren. Maar liefst 21 kilometer liep hij met een collectebus in zijn hand langs ongeveer 80 huizen. Met ondersteuning van zijn verloofde Marleen, familie die hem onderweg stond aan te moedigen en vrienden die een stuk met hem meeliepen haalde hij 1.350,00 euro op.

En dan waren er nog Sepp en Silvan. Twee jongens van 10 en 11. Afgelopen zomer bedachten de twee om 180 kilometer te gaan fietsen door de Hanzesteden. Er werd uren getraind om de tocht aan te kunnen. En wat hadden ze het zwaar. Het weer zat alles behalve mee en de jongens waren soms in tranen, maar gaven niet op. Met hulp van hun vaders die de hele tocht met ze mee hebben gefietst en de geweldige ondersteuning van hun moeders is het ze gelukt. Onder begeleiding van Zwartewaterland Helpt ambassadeur Anna van de Breggen en een brandweerescorte kwamen ze met loeiende sirenes aan bij de studio. Vol trots overhandigden ze aan Jochem van Gelder een cheque van maar liefst 5.362,0 euro.

Naast deze bijzondere acties zat ook de rest van Zwartewaterland niet stil. Er was namelijk een bingo en een pubquiz in Onder de luifel, een bierproeverij en veiling bij de Compagnie, werd er getennist, gebiljart, gezwommen en gecollecteerd. Ook konden er de hele maand december flessen worden ingeleverd bij de Emte, liepen de dames van Petrit’s trekteam ruim 800,00 euro bij elkaar en haalden het Anker, de Driemaster, de Ichtus en de Maarten Lutherschool in totaal 4.331,41 euro op.

"Het nu al mooie resultaat hopen we op 12 januari nog flink te verhogen met de opbrengst van de tiende editie van de spinningmarathon in sporthal de Prinsenhof, met het benefietconcert op 26 januari in het clubgebouw van Fanfare en met het FIFA toernooi in D’overtoom in Genemuiden op 2 februari."

Stichting Zwartewaterland Helpt wil alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet de afgelopen weken. "Zonder jullie is dit niet mogelijk. Wij wensen jullie, mede namens Energy4All, hele fijne feestdagen en een fantastisch 2019", aldus de stichting.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 24.12.18 | 09.29 UUR
Vandaag:
23° | 8°
Meer weer...
Morgen:
15° | 6°


AGENDA
  • Woensdag 03.06.20
  • Donderdag 04.06.20
  • Vrijdag 05.06.20
  • Zaterdag 06.06.20
  • Zondag 07.06.20
  • Maandag 08.06.20
  • Dinsdag 09.06.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.40467 s