Maandag 11.11.19 | 16.09 uur

Stephanuswandeling en bezichtiging kerststallen

Sint Stephanuskerk Hasselt open op Tweede Kerstdag

Sint Stephanuskerk Hasselt open op Tweede Kerstdag

Sint Stephanuskerk Hasselt open op Tweede Kerstdag© Gerrit Slurink

Onder leiding van PKN kerkelijk werker, Mink de Vries werd op Tweede Kerstdag een Stephanuswandeling in Hasselt georganiseerd, waarin werd stil gestaan bij Sint Stephanus. De R.K. Sint Stephanuskerk (Eiland 22) had speciaal op deze dag, woensdag 26 december 2018, zijn deuren opengezet.

Er hadden zich voor aanvang van de wandeling zo'n 60 belangstellenden, nabij de Grote Kerk (Stephanuskerk), verzameld.

"Sint Stephanus was de eerste diaken van de christelijke kerk. De term diaken blijft altijd gangbaar in de christelijke kerken. Het woord diaconaat betekent ongeveer dienstbaar opstellen of helpen waar dat nodig is. Eén van de belangrijke functies van een diaken is invulling geven aan christelijke barmhartigheid. De wandeling ging via de Heilige Geest kapel- en gasthuis, de zeven huisjes en het Maria Klooster naar de Sint Stephanus Kerk."

De wandeling met uitleg van Mink de Vries werd afgesloten met een lied in de tuin van de Sint Stephanus kerk, onder het genot van een beker warme chocolademelk. Na afloop kon jong en oud nog genieten van - de door parochieleden gemaakte - kerststallen in de kerk en tuin. De heer Ben v/d Vegte vertelde daarbij een kerstverhaal en liet de aanwezigen ook nog een 100 jaar oude kerststal zien die volledige opvouwbaar was.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 27.12.18 | 10.35 UUR


advertentie

Vandaag:
8° | 2°
Meer weer...
Morgen:
8° | 1°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29685 s