Dinsdag 25.06.19 | 17.11 uur

Hanny Becker: Weinig nieuws in 'Hasselt Historiael'

Nieuwjaarsreceptie Historische Vereniging Hasselt

Nieuwjaarsreceptie Historisch Vereniging Hasselt

Nieuwjaarsreceptie Historisch Vereniging Hasselt© Gerrit Slurink

De nieuwjaarsreceptie van de Historische Vereniging Hasselt kon zich verheugen in een goede opkomst van leden en belangstellenden. In haar openingswoord keek voorzitter Hanny Becker niet terug naar het verleden, maar de naar de toekomst. Al het oude nieuws staat in de uitgaven van 'Hasselts Historael' beschreven, met uitzondering van de onlangs ontdekte zeventiende-eeuwse put in de tuin van Ridderstraat 8", aldus de voorzitter.

Ook de werkzaamheden van de diverse werkgroepen werden tijdens de nieuwjaarsreceptie uitvoerig belicht en daarbij werd een overzicht gegeven van de geplande activiteiten voor dit jaar.

Op maandag 18 maart 2019 is er een lezing van Hans Gloerich hoe zijn familie in Hasselt terecht kwam. 'Café Gloerich', aan het toenmalige stationsplein in Hasselt was in september 1916 heel even landelijk nieuws. Een 29-jarige schipper uit Kampen wordt in dit café doodgeschoten door zijn voormalige 20-jarige knecht, die daarna zelfmoord pleegt. De veldwachter onderzoekt het pistool en schiet daarbij per ongeluk ook nog iemand dood.

Op dinsdag 9 april 2019 is er een lezing door Corina Nijenhuis over 'Honderd jaar schippersleven'. Van april tot juni 2019 is er een expositie over het onderwijs in Hasselt in het Oude Stadhuis. Verder ligt het in de planning om in mei, in samenwerking molen de Zwaluw, 'Skoapekuukies' te gaan bakken. In november zijn er weer de traditionele dialectavonden.

Voor de diverse werkgroepen kan men nog wel vrijwilligers gebruiken. Contactpersonen kan men in de Historiael vinden of op de website van de vereniging.

Tot slot in dit openingswoord nog de verheugende mededeling dat men dit jaar het 500ste lid hoopt te verwelkomen. Na de toast op het nieuwe jaar konden de aanwezigen, onder het genot van een drankje en een hapje, genieten van een aantal video’s van Adla Productions over het Veteranenbezoek bij de viering van 50 jaar bevrijding, Hassailt 1992 en het archeologisch onderzoek en opgravingen uit 1991. (www.historischevereniginghasselt.nl)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 08.01.19 | 14.17 UUR


advertentie

Vandaag:
35° | 21°
Meer weer...
Morgen:
30° | 18°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.53176 s