Woensdag 21.08.19 | 17.54 uur

Woensdag 23 januari 2019: Entree gratis!

'Goodwill Concert' RFGGJ in Hasselt

Geruime tijd heeft de Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers, het RFGGJ, te kampen gehad met repetitieruimte en werd door Hasselts Fanfare ‘Ons Gebouw’ ter beschikking gesteld. Hierdoor waren de muzikanten van dit groot koperensemble met slagwerk, wat overigens onderdeel is van de Koninklijke Landmacht, enorm geholpen en konden zij zich voorbereiden op hun optredens.

Het RFGGJ heeft in principe tot taak de begeleiding van militair ceremonieel, maar heeft tevens het doel om tradities te behouden en daarbij vooral ook burgers te betrekken. Er wordt dan ook regelmatig opgetreden in concertzalen en dorpshuizen. Met speciale lesprogramma’s worden zelfs schoolconcerten gegeven voor leerlingen van basisscholen.

De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ staat onder leiding van kapitein Harry van Bruggen. Van Bruggen begon als tambour-maître bij het Tamboerkorps Garde Fuseliers. In de amateur muziekwereld dirigeerde hij diverse orkesten, waaronder momenteel ook Hasselts Fanfare.

Afgelopen maanden heeft u wellicht de grote vrachtwagen van defensie, waarin al het instrumentarium vervoerd wordt, door Hasselt zien rijden of geparkeerd zien staan bij ‘Ons Gebouw’ en daarbij in de Van Haersoltelaan vele geparkeerde auto’s van de militairen. Omdat buurtbewoners dit als overlast hebben kunnen ervaren en als dank naar bestuur en leden van Hasselts Fanfare zullen daarom de muzikanten van de Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers op woensdag 23 januari aanstaande in het verenigingsgebouw van Hasselts Fanfare een ‘Goodwill Concert’ verzorgen.

Publiek is van harte welkom aan de Van Haersoltelaan 11 te Hasselt. Aanvang 19.30 uur.

Toegang vrij.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 14.01.19 | 11.17 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30504 s