Woensdag 21.08.19 | 17.54 uur

Basisschoolkinderen nemen kijkje aan de Rondweg

Open Dag Agnieten College in Zwartsluis

Het Agnieten College in Zwartsluis organiseerde op donderdag 17 januari 2019 haar jaarlijkse Open Dag. Basisschoolkinderen uit de omgeving konden op deze dag ervaren hoe het is om op het voortgezet onderwijs te zitten. Er werd een echte lesdag aangeboden in miniformaat, waarin de leerlingen verschillende lesjes volgden.

De basisschoolleerlingen maakten kennis met de wondere wereld van natuur- en scheikunde. Door elektrolyse van water liet de docent een knal horen, die veroorzaakt werd door de waterstof die vrij kwam. Vervolgens werd een potje haargel gemaakt met geur en kleur naar persoonlijke smaak.

Tijdens een lesje muziek studeerden de kinderen een stukje in op verschillende soorten slagwerk. Het muzieklokaal vulde zich met een waterval van geluid tijdens het oefenen. Het resultaat mocht er zijn; een samenspel waarin duidelijk een liedje te herkennen viel.

Door de les sport en beweging konden de leerlingen hun energie kwijt. Er kon een keuze worden gemaakt tussen verschillende sportieve activiteiten. Basketbal, tafeltennis, jongleren, schommelen of bergbeklimmen, voor ieder wat wils.

Bij geschiedenis/aardrijkskunde werd een flitsend bingospel gedaan. Met behulp van de iPad zochten de kinderen wetenswaardigheden op uit dit vakgebied. Wanneer de bingokaart vol was, kon er een leuk prijsje opgehaald worden.

Met een grote lach werden improvisatieoefeningen gedaan tijdens de les drama. Een cowboy, fotomodel en ook koorddanser werden nagedaan.

De docent godsdienst gaf een boeiende introductie op de symboliek rondom het Bar-Mitswa feest. Het feest dat gevierd wordt in het Jodendom wanneer een 13-jarige jongen volwassen wordt.

In de avonduren konden ook de ouder(s) en/ of verzorger(s) kennis maken met het Agnieten College. Op donderdag 24 januari is er een extra inloopavond van 19.00 uur.

Uitslag Speurtocht Open Dag
T. uit Sint Jansklooster.
M. uit Hasselt.

De winnaars krijgen een prijsje thuis gestuurd!

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 18.01.19 | 17.35 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.3015 s