Zaterdag 17.08.19 | 19.14 uur

Ploegen houden elkaar in evenwicht

DESZ hervat competitie met gelijkspel tegen VEV'67

DESZ hervat competitie met gelijkspel

DESZ hervat competitie met gelijkspel© DESZ | Henk Kuik

De hoofdmacht van DESZ heeft een punt overgehouden aan de hervatting van de competitie. In de thuiswedstrijd tegen VEV'67 kwamen de rood-witten nog wel op voorsprong. Dit wisten zij echter niet vast te houden. Na rust kwamen de bezoekers namelijk op gelijke hoogte. Kansen waren er vervolgens over en weer maar doelpunten bleven uit: 1-1.

De gastheren begonnen goed aan het duel. In de 2e minuut was het namelijk al raak. Vanaf links werd de bal achter de verdediging van de gasten gelegd, waar Tom Kisjes naartoe bewoog. De spits profiteerde optimaal van gerommel in de defensie van VEV’67. Vanaf links werkte hij het speeltuig tegen de touwen: 1-0.

Al gauw bleek dat de bezoekers zich deze middag niet zo makkelijk gewonnen zouden geven. De ploeg was namelijk fel en combineerde vlot. In de 12e minuut resulteerde dit bijna in de gelijkmaker. Vanaf links werd het leer over Renee Agterhuis heen gelobd, maar vanaf de doellijn werd redding gebracht.

De Sluzigers hadden ook hierna geen antwoord op het spel van de gasten en werden in toenemende mate teruggedrukt op eigen helft. Via counters werden zij wel gevaarlijk. Zo schoot Karlo Naberman over vanuit kansrijke positie. VEV’67 stelde hier een goede mogelijkheid tegenover. Op een inzet vanaf rechts wist Agterhuis redding te brengen met de voet. Ruststand: 1-0.

Na de theepauze wijzigden de veldverhoudingen niet. Het initiatief lag bij de bezoekers, terwijl de gastheren op de counter loerden. In de eerste fase na rust leverde dit beide ploegen kleine kansen op. In de 56e minuut waren de rood-witten dichtbij een verdubbeling van de marge. Kisjes werd bediend vanaf de zijkant, maar zijn inzet ging via een tegenstander over het doel.

Na een uur spelen leken de gasten op gelijke hoogte te komen. Door een mooie steekpass kon de rechtsbuiten het speeltuig voorbij Agterhuis tikken, maar hij deed dit in buitenspelpositie. De treffer werd dan ook afgekeurd. Krap vijf minuten later was de gelijkmaker wel een feit. Raymond Bolt legde het leer van buiten het zestienmetergebied met veel gevoel in de kruising: 1-1.

Met de gelijke tussenstand op het bord speelden beide ploegen voor de winst. De bezoekers bleven hiertoe de betere kaarten houden, wat resulteerde in een grote kans. Een voorzet vanaf rechts werd door één van de aanvallers naast gewerkt. Aan de andere zijde van het veld was Kisjes gevaarlijk. Hij kopte het leer van dichtbij op doel maar zag de doelman knap redding brengen.

In het restant van de wedstrijd golfde het spel op en neer. VEV’67 was nog één keer gevaarlijk. De bal werd echter in het zijnet geschoven. Na iets meer dan negentig minuten klonk het laatste fluitsignaal. Eindstand: 1-1. Aanstaande zaterdag speelt DESZ opnieuw thuis. Dan is DZOH de tegenstander. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden. (www.desz.nl | Remco Lachenal)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 21.01.19 | 07.29 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 15°
Meer weer...
Morgen:
21° | 14°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.28124 s