Woensdag 21.08.19 | 17.54 uur

Boeiend duel eindigt onbeslist

Excelsior'31 en SC Genemuiden in evenwicht

Excelsior31 en SC Genemuiden in evenwicht

Excelsior31 en SC Genemuiden in evenwicht© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Dat wedstrijden die eindigen in 0-0 niet saai behoeven te zijn bewees zaterdag het duel tussen Excelsior'31 en SC Genemuiden. Twee teams binnen de lijnen die wilden voetballen. Het duel werd nimmer saai en het publiek kreeg een wedstrijd voorgeschoteld die ertoe deed.

De beginfase was duidelijk voor de thuisclub. SC Genemuiden leek zoekende en had moeite om de juiste draai te vinden. De eerste goede kans van de wedstrijd was dan ook voor Excelsior'31, na een kwartier spelen was het Cem Kse die doelman Eser Elmali op de proef stelde. Elmali verving de geblesseerde Daan Huiskamp (schouder) en deed dit meer dan voortreffelijk. Sublieme reddingen zou hij ook in het verdere verloop van de wedstrijd nog gaan verrichten en daardoor mede bijdragen aan het punt dat Sportclub terecht mee naar huis mocht nemen.

Na dit eerste kwartier was het sportclub die van zich liet horen, het kreeg meer grip op de tegenstander en daar waar Jan Hooiveld in de beginfase al een schot mocht lossen was het nu Omar Kavak die aan zet was. Na een op maat aangespeelde bal van Anne van der Kolk mocht hij uithalen, maar net zoals de Sportclub goalie in goeden doen was liet ook doelman Melvin Koetsier zich niet verrassen. Het spel bleef op en neer golven, kansen waren en bleven er voor de beide teams. Namens SC Genemuiden waren het Hooiveld, Velda en Kavak die hun geluk beproefden op het Excelsior 31 doel. Aan de andere kant was het Simon Baysoy die een poging waagde, maar ook zijn schot maakte het dat er voor rust niet gescoord werd.

Het eerste bedrijf gaf hoop voor de tweede helft, het spel kon alle kanten nog op maar de mogelijkheden die in de eerste helft werden geboden maakten wel dat er ook na de thee een gretig Sportclub Genemuiden binnen de lijnen stond.

De eerste mogelijkheid was dan ook voor SC Genemuiden. Kay Velda kreeg alle ruimte en mocht opkomen. Zijn schot miste echter de finesse waar de groen- witten op hoopten, de geplaatste bal was scherp maar net niet scherp genoeg om in het doel te belanden. Niet veel later was het wel raak, tenminste daar ging iedereen van uit. Ware het niet dat de uitstekend leidende scheidsrechter Roeleveld samen met zijn assistent het anders zagen, de goal werd in ieder geval afgekeurd en de gelijke stand bleef op het scorebord staan.

Toch bleef Sportclub gevaarlijk, het bleef kansen creren maar verzuimde om de trekker over te halen. Aan de andere kant liet ook Excelsior '31 zich niet onbetuigd, Hielke Penterman kreeg nog wel de beste mogelijkheid en als enige een gele kaart, maar ook hij zou in deze wedstrijd niet tot scoren komen.

Na een kleine zeventig minuten spelen was het SC Genemuiden die de eerste wissel binnen de lijnen bracht, de van een blessure terug gekeerde Anne van der Kolk werd bedankt voor zijn inzet en werd vervangen door Sijmon Eenkhoorn. Deze wissel maakte niet dat er ook maar iets veranderde binnen de lijnen. SC Genemuiden bleef loeren op dat ene doelpunt dat er uiteindelijk niet zou komen. De 0-0 stand die na negentig minuten spelen op scorebord stond was dan misschien ook wel een terechte. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 21.01.19 | 07.44 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.2906 s