Maandag 24.02.20 | 14.14 uur

Bestuurder kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen

Op weg naar garage brandt auto volledig uit in Hasselt

Auto volledig uitgebrand op Vaartweg in Hasselt

Auto volledig uitgebrand op Vaartweg in Hasselt© Henry Wallinga

In Hasselt is maandagochtend 21 januari 2019 een pick-up truck uitgebrand. De eigenaar van het voertuig, die voor een reparatie onderweg was naar de garage, ontdekte even voor tien uur dat er rook van onder het dashboard kwam. De bestuurder besloot de auto bij de rotonde aan de ingang van de wijk 'Om de Weede' vervolgens aan de kant te zetten om de hulpdiensten in te schakelen.

De bestuurder kon, nadat hij zijn pick-up truck in de berm had geparkeerd, tijdig het voertuig verlaten.

Hoewel de brandweer spoedig ter plaatse was en de brand snel onder controle was brandde de Dodge volledig uit. Het is onbekend wat de oorzaak van de brand is.

Primeur
Voor de Hasselter brandweer was deze inzet een primeur; het was de eerste uitruk van de tankwagen die sinds vorige week in de brandweerkazerne staat.

In de Veiligheidsregio komen op strategische plekken tankwagens te staan omdat het op sommige plekken steeds lastiger is om voldoende bluswater te krijgen Dit alles in het kader van het nieuwe bluswaterplan.

Het voertuig dat bij de autobrand werd ingezet is een tijdelijke tankwagen. Binnen enkele weken zal een geheel nieuwe waterwagen in de kazerne staan.Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 21.01.19 | 15.34 UUR
Vandaag:
6° | 4°
Meer weer...
Morgen:
7° | 6°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.34306 s