Woensdag 21.08.19 | 17.54 uur

Detectiveschrijver bekend van Inspecteur Starck-reeks

Spannende avond met Edwin P.C. Zonneveld

Detectiveschrijver Edwin P.C.Zonneveld, bekend van zijn inmiddels gerenommeerde Inspecteur Starck-reeks, komt op donderdag 7 februari 2019 een lezing over zijn werk geven in Sluuspoort Zwartsluis. Hij vertelt over de totstandkoming van zijn boeken en vooral ook over de belangrijke rol die het waterrijke gebied van Noordwest Overijssel in die boeken speelt. De lezing begint om 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro, inclusief consumptie.

Edwin P. C. Zonneveld (1958, Velsen) werkt sinds 1993 in Parijs als Europees Marketing Manager en is innovatie-expert. Hij is getrouwd, vader van twee kinderen en woont met zijn familie in l'Isle-Adam, Frankrijk. In zijn vrije tijd verblijft hij regelmatig met zijn familie in Steenwijkerland.
Half december presenteerde Zonneveld in Belt-Schutsloot zijn nieuwste boek in de reeks over Inspecteur Starck. ‘Dodelijke Driehoeken; is de titel van dit vierde boek. Eerdere titels zijn Gezworen wraak, Vermist in De Kragge en De Schutslootmoord. Gezworen Wraak is inmiddels ook vertaald. De Franse versie, Désir de Vengeance, staat op het punt van uitkomen.

‘Dodelijke driehoeken’ is een boek dat zich afspeelt in en rond de natuur van Giethoorn, Vollenhove en Steenwijk. Ook dit keer grijpt het verhaal terug op historische gebeurtenissen. Zo deden twee Engelse zeilschepen in de jaren veertig mee in de race om de America’s Cup en werd één zo’n zeilschip in 1985 volledig gerestaureerd op de werf van Royal Huisman in Vollenhove.

Kenners stellen dat de schrijfstijl en verhaalconstructies van Zonneveld vergelijkbaar zijn met die van Baantjer. Ook qua tempo van schrijven doet Edwin Zonneveld nauwelijks onder voor de auteur van de beroemde De Cock-serie.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 25.01.19 | 09.01 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.28986 s