Vrijdag 18.09.20 | 20.03 uur

Benefietfestival in Music Hall Hasselt

Goede Doelen Weekend voor Stichting Energy4All

Benefietfestival in Music Hall Hasselt

Benefietfestival in Music Hall Hasselt© Hasselts Fanfare

Vrijdag 25 januari en zaterdag 26 januari 2019 was het gebouw van het Hasselts Fanfare omgetoverd tot een ware Music Hall. Het podium, met een indrukwekkende lichtshow, bood deze twee avonden een bühne voor diverse muzikale bijdrages, ten bate de Stichting Energy4All.

Vrijdagavond werd het benefietweekend afgetrapt met een slagwerkconcert door de jeugd van drumband Hasselts Fanfare. Onder leiding van instructrice Henrike Palland opende de opstapdrumband, de jongste groep slagwerkers binnen de vereniging, de avond. Het publiek werd getrakteerd op swingend slagwerk. Ook de jeugddrumband liet van zich horen, onder andere met de mars waarmee het afgelopen jaar een hoge score werd behaald op het marsconcours te Schiedam. Bij twee nummers aangevuld met iets oudere leden, lieten de jongere slagwerkers diverse stukken horen. Het werd een begin van een veelbelovend weekend.

Zaterdagavond werd afgetrapt met een optreden van Mellifluous. Voor Mellifluous was dit het eerste optreden, maar dat was zeker niet te horen. Ze wisten het publiek op te warmen met hun muziek. In de pauze was het de taak aan DJ Tom Zwitser om het publiek te vermaken. Als klapstuk werden de aanwezigen vermaakt door Take7 (een coverband uit Meppel), die als geen ander weet hoe je deze Music Hall op z’n grondvesten kon laten schudden.

Gerrald Beens, namens de organisatie, kijkt tevreden terug. "Je probeert de zaal mooi op te bouwen rondom deze topbands – die geheel belangeloos optraden – een mooi podium te geven en dat is volgens mij wel gelukt. Ook was het drukker dan voorgaande jaren. We doen dit nu voor het vierde jaar en we zien een stijgende lijn en dat is mooi! Mooi voor ons, maar ook zeker voor het goede doel."

De entree was gratis, maar bij de uitgang werd een vrijwillige bijdrage gevraagd. Om te voorkomen dat dit onverhoopt werd vergeten, waren enkele vrijwilligers aanwezig om met collectebussen van Zwartewaterland Helpt rond te gaan om zo een prachtig bedrag op te kunnen halen voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Het opgehaalde bedrag wordt later bekend gemaakt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 28.01.19 | 09.19 UUR
Vandaag:
19° | 9°
Meer weer...
Morgen:
20° | 9°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.2918 s