Woensdag 21.08.19 | 17.54 uur

Publiek zaterdag welkom in d'Overtoom

FIFA 19 PS4 Toernooi voor Energy4All

Zaterdag 2 februari 2019 wordt in d'Overtoom te Genemuiden het befaamde FIFA 19 PS4 Toernooi gehouden. Inmiddels hebben zich maar liefst 39 teams ingeschreven en daarmee kan de organisatie voor hun eerste editie nu al rekenen op een mooie bijdrage voor Energy4All.

De deelnemende teams konden zich tot 19 januari jl. opgeven. Deze uiterste inschrijfdatum was bewust gekozen, want de organisatie heeft namelijk een heuse loting gehouden, zoals ze dat op televisie ook doen bij een belangrijk toernooien. Tijdens deze loting welke via onderstaande YouTube link is te bekijken, kunnen de teams zien, tegen wie ze de onderlinge strijd aan moeten gaan om zich een weg naar de finale te veroveren.

De winnaars gaan naar huis met een beker, maar daarnaast ook nog een tickets voor een landelijk toernooi van Dutch Game Masters. Met deze tickets mogen ze in competitieverband meedoen aan een vervolgtoernooi, wat uiteindelijk (bij goede resultaten) zou kunnen eindigen tot de landelijke finale van FIFA 19 PS4. Dus het allerhoogste niveau wat je kunt behalen.

Een teams bestaan uit twee gamers die gezamenlijk de strijd aangaan tegen de andere deelnemende teams in de theaterzaal van d’Overtoom. Het is belangrijk dat beide gamers van een team goed op elkaar zijn ingespeeld. Alleen dan is de kans aanwezig om het spel naar je hand te zetten en de meeste goals te kunnen maken. Er wordt gespeeld in poules van vier teams. De deelnemers spelen met Paris Saint Germain, Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Bayer München, Manchester City, Manchester United of Juventus.

De theaterzaal wordt speciaal voor deze gelegenheid omgebouwd tot een ware game-arena, vertelt Henrik Slot namens de organisatie. Hij wordt voor de specifieke invulling van het FIFA toernooi, de daarbij behorende apparatuur en de spelbenodigdheden bijgestaan door een specialistische organisatie voor het organiseren van professionele FIFA toernooien. Henrik Slot; "Als je op een goede manier zo’n groots evenement wil opzetten, heb je specialisten nodig en die heb ik gevonden bij Dutch Game Masters."

De wedstrijden beginnen om 14:00 uur (de deelnemers moeten uiterlijk om 13.30 uur aanwezig zijn) en naar verwachting wordt aan het begin van de avond de finale gespeeld. Toeschouwers zijn ook van harte welkom. Het is leuk om de sfeer te proeven, de teams aan te moedigen en mee te kijken tijdens een game. Daarnaast heeft Henrik Slot op ZwartewaterFM kenbaar gemaakt dat hij een aantal sponsors bereidt heeft gevonden om dit toernooi te ondersteunen. Dit resulteert onder andere in een veiling van een aantal toegangsbewijzen van grote voetbalclubs.

Slot: "De opbrengst van dit toernooi gaat naar Stichting Energy4All, het goede doel van Zwartewaterland Helpt. We willen - als een van de laatste acties van deze editie - natuurlijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Dus ik nodig iedereen uit om langs te komen om aan te moedigen en hopelijk een donatie te doen voor dit fantastisch goede doel."

Na de finale volgt er nog een afsluiting waarbij de feestzanger Rob Hollander aanwezig zal zijn met live muziek. Dus u bent van harte uitgenodigd op zaterdag 2 februari om 14.00 uur in d’Overtoom in Genemuiden voor het FIFA toernooi van Zwartewaterland Helpt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 30.01.19 | 09.00 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29693 s