Woensdag 21.08.19 | 17.54 uur

Trainingsgroep Het Zwartewater neemt deel aan Alternatieve Elfstedentocht

Hollanders genieten op de Weissensee

Hollanders genieten op de Weissensee

Hollanders genieten op de Weissensee© Trainingsgroep Het Zwartewater

De afgelopen twee weken heeft het jaarlijkse Hollandse schaatsfestijn op de Weissensee in Oostenrijk, de Alternatieve Elfstedentocht, plaatsgevonden. Ook verschillende rijders van Trainingsgroep Het Zwartewater uit Hasselt namen deel aan de 100 km of 200 km.

Na een grondige voorbereiding van enkele maanden reisde een groep van twintig leden opnieuw af naar Techendorf. Materialen, kleding, voeding, conditie en de sfeer waren allemaal perfect in orde en het beloofde een mooie dag te worden.

Voor de 200 km rijders ging de wekker al om 4.30 uur om uiteindelijk om 7.00 uur aan de start te staan. Bij een temperatuur van minus 18 graden klonk het startschot en onder luid gejuich gingen de eerste 1100 rijders van start en werd de eerste ronde van 12,5 km in het donker van de ochtend ingezet.

"Bij weinig wind en met een stralende zon waren de omstandigheden die dag goed te noemen. Vanzelfsprekend horen er bij natuurijs diverse scheuren in de ijsvloer, maar gelukkig zijn de meeste leden zonder ernstige verwondingen teruggekeerd", aldus Trainingsgroep Het Zwartewater.

Na 7 uur en 51 minuten kwam Jan Kanis als eerste rijder van de Trainingsgroep na 200 km over de finish. Met deze tijd behoorde hij tot de 60 snelste schaatsers van de toertocht van 29 januari. Vervolgens behaalden achtereenvolgens ook Rene Staalstra, Roeline Knoll, Derk Jan Verhoek, Wilco de Jong, Klaes-Maarten van der Stege, Lambert Akkerman, Johan Dunnink en Daan van der Lingen de finish van de 200 km. Voor Daan (en ook alle supporters) was het extra spannend want hij arriveerde 10 seconden voor sluitingstijd van de voorlaatste ronde de finish en mocht zo gelukkig de tocht uitrijden. Om precies 19 uur arriveerde Daan in het volledig donker en onder luid gejuich van supporters en verzorgers als laatste die dag de finish.

De overige rijders leverden hun eigen topprestatie en behaalden diverse afstanden: Maud Feenstra (150 km ), Wilke Feenstra (125 km), Harjan Rumpf (100 km), Albert Grolleman (75 km) en Boudewijn Zuidema die helaas al vroeg moest opgeven vanwege materiaalpech (25 km). "Een prachtig resultaat die voor velen als een grote overwinning voelde, zo kunnen we deze editie van 2019 wel omschrijven."

Deelnemers maar zeker ook supporters en verzorgers en trainers kijken terug op een geslaagde reis. Trainingsgroep Het Zwartewater bedankt langs deze weg alle thuissupporters en sponsoren die de schaatssters in de voorbereidingen en tijdens de schaatstocht live gevolgd en gesteund hebben.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 02.02.19 | 11.06 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29529 s