Maandag 19.08.19 | 15.41 uur

Zwolsche Boys zaterdag op bezoek in Hasselt

Olympia'28 wint door goede eerste helft in Zalk: 2-4

Het is derdeklasser Olympia'28 gelukt om het eerste uitduel van 2019 te winnen bij SV Zalk. Een sterke eerste helft leverde de ploeg van Jarrisch Keizer drie doelpunten op via twee keer Jeffrey van de Belt en één keer John Sanders. In de tweede helft kwam ondanks het veldoverwicht voor SV Zalk de overwinning voor de Hasselters niet meer in gevaar.

Het is Zalk wat vanaf het eerste fluitsignaal druk zet op het doel van keeper Jeroen Bos. Het balbezit resulteert in verschillende kansen voor het doel van Bos maar kunnen gepareerd worden.

Bij de eerste kans voor Olympia’28 is het wel gelijk raak. Een vrije trap voor het doel langs kan worden binnen geschoten bij de eerste paal door V.d. Belt. Tien minuten na de openingstreffer verdubbelen de Hasselters de voorsprong via Sanders. Een afgeslagen hoekschop wordt door Sanders hard in het doel geschoten.

Een paar minuten na deze treffer kunnen de meegereisde supporters uit Hasselts weer juichen. Het is Gerrit Zekveld die van een grote afstand een vrije trap de zestienmeter in schiet. Waar verwacht wordt dat de keeper van SV Zalk deze bal kan pakken komt deze onverwacht terug via de lat. Het is voor V.d. Belt een koud kunstje om zijn tweede doelpunt deze middag binnen te werken. Het is voor de spits al zijn veertiende treffer dit seizoen.

De tweede helft is twintig minuten onderweg als SV Zalk plotseling scoort. Een vrije trap wordt licht getoucheerd en verdwijnt achter keeper Bos. Het antwoord van Olympia’28 volgt zeven minuten later. Het zijn Bertus Finke en Sanders die samen op keeper Berry Wagterveld af gaan. Het is diezelfde Finke die niet zelfzuchtig is en de bal aflegt op Sanders die zijn tweede treffer deze middag kan binnen schieten.

Ondanks de ruime voorsprong voor Olympia’28 is het SV Zalk wat probeert via een slotoffensief tot scoren te komen. Deze treffer komt er een kwartier voor tijd. Het is keeper Bos die in de zestien meter de aanvaller van Zalk raakt en dit bestraft ziet met een gele kaart en een penalty. De toegekende penalty wordt binnen geschoten achter Bos. Ondanks het veldoverwicht en de kansen in het laatste kwartier komen de mannen uit Zalk niet meer tot scoren, waardoor de mannen van trainer Jarrisch Keizer hun eerste drie punten van dit jaar binnenhaalden.

Zaterdag aanstaande komt Zwolsche Boys op bezoek op sportpark ’t Hoenbroeck. Voor Olympia’28 een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de top van de derde klasse C te behouden. (www.olympia28.nl | Berthil Kreykes)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 04.02.19 | 08.10 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 14°
Meer weer...
Morgen:
20° | 14°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.2928 s