Maandag 19.08.19 | 15.41 uur

Volle winst voor hoofdklasser in thuiswedstrijd

SC Genemuiden pakt drie punten tegen CSV Apeldoorn

SC Genemuiden pakt drie punten tegen CSV Apeldoorn

SC Genemuiden pakt drie punten tegen CSV Apeldoorn© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

De drie punten die SC Genemuiden in de wedstrijd tegen CSV Apeldoorn bij mocht schrijven waren meer dan terecht. In een niet hoogstaand duel waarbij het slechts 1-0 werd was het Sportclub die na afloop van het duel dan ook het meeste recht op de winst had.

SC Genemuiden kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jan Hooiveld, maar vergat in de fase die daarna kwam om het duel al in een vroeg stadium te beslissen.
Sportclub begon scherp aan de wedstrijd, kende weinig problemen met tegenstander CSV Apeldoorn en vergat zoals gezegd om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Na de vroege treffer van Hooiveld was het Dirk Muis die na een voorzet van Kay Velda voor kansje nummer twee zorgde, daar tegenover stond slechts een kopbal van Steven van Es na een voorzet van Melvin Bresser.

SC Genemuiden bleef het eerste half uur van het duel de bovenliggende partij en het lukte tegenstander CSV Apeldoorn maar niet om enige grip op de thuisclub te krijgen. Dat het in het eerste bedrijf slechts bij n doelpunt bleef mag dan ook wel een wonder heten. Hooiveld, Kavak en Velda stelden doelman Patrick Jansen (volgend seizoen SC Genemuiden) veelvuldig op de proef, maar de CSV-doelman verweerde zich knap en gaf hiermee duidelijk zijn visitekaartje af.

De tweede helft zou SC Genemuiden bij lange na het niveau halen wat het in de eerste helft wel liet zien, wat het op de groene mat legde was beduidend minder en dit kwam het spel niet ten goede. Het werd slordiger, de combinaties liepen niet zoals zou moeten met het gevolg dat er meer balverlies werd geleden. De passes werden onnauwkeuriger. SC Genemuiden werd verder naar achteren geduwd en CSV Apeldoorn begon er enigszins weer in te geloven. Maar daar waar het in het verleden nog wel eens misging lukte het Sportclub nu wel om de gelederen gesloten te houden, het bleef eigenlijk vrij eenvoudig overeind.

De 1-0 voorsprong is/was broos, het bleef oppassen geblazen. En foutje en de stand zou weer gelijk zijn. Sander Krijns en Jamarro Diks waren de eersten die een poging waagden. Aan de andere kant waren het Velda, Kavak en van de Wetering die iets aan de stand wilden veranderen. Zelfs doelman Patrick Jansen ging in de slotfase mee in de aanval maar gescoord werd er niet meer. Het bleef bij het ene doelpunt van Jan Hooiveld en daar was SC Genemuiden het meest tevreden mee. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 04.02.19 | 07.57 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 14°
Meer weer...
Morgen:
20° | 14°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.33055 s