Maandag 19.08.19 | 15.41 uur

Jesse Plette en Marelin Muis naar de regionale ronde!

Voorleeskampioenen Zwartewaterland bekend

Voorleeskampioenen Zwartewaterland bekend

Voorleeskampioenen Zwartewaterland bekend© Bibliotheek Zwartewaterland

Op woensdagavond 6 februari 2019 vond in het gemeentehuis in Hasselt de lokale ronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd in Zwartewaterland. De kandidaten hadden eerder al moeten strijden tegen klasgenoten op hun eigen basisscholen, maar nu moesten zij strijden tegen de voorleeskampioenen uit hun eigen plaats. De twee winnaars mogen door naar de regionale finale op woensdag 6 maart 2019 die deze keer plaats vindt in Kampen. Tijdens deze finale zal de strijd opnieuw plaatsvinden. Wie mag er door naar de provinciale ronde?

Tijdens de lokale ronde in Zwartewaterland moest iedere kandidaat een fragment voorlezen uit een jeugdboek van hun eigen keuze. Ze werden enthousiast aangemoedigd door supporters. Daniël Groener nam de presentatie voor zijn rekening. Hij stelde de voorlezers op hun gemak en jureerde de spandoekenwedstrijd terwijl de jury aan het beraadslagen was.

De kandidaten werden beoordeeld door een strenge, maar rechtvaardige jury, bestaande uit wethouder Gerrit Knol, Yvonne Kok van The Readshop Express uit Genemuiden en Johannes Huisma, bestuur Bibliotheek Zwartewaterland. De jury kreeg ondersteuning van een schaduwjury uit de zaal.

Voor wie nog nooit bij een voorleeswedstrijd is geweest, dit is één van de meest bijzondere bibliotheekactiviteiten in het jaar. Om 18.30 uur begint de raadzaal vol te stromen en is het een kakofonie van het geluiden. Als om 19.00 uur de presentator laat weten dat de voorleeswedstrijd dan toch echt gaat beginnen, wordt het muisstil in de raadzaal. Ruim 120 papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers en zussen, klasgenoten, meesters en juffen luisteren vanaf dat moment ademloos naar de mooie fragmenten die worden voorgelezen. Dat de voorlezers het goed deden, bleek misschien wel uit het feit dat er maar liefst elf voorlezers dit jaar waren en deze elf zorgden er toch voor dat iedereen geboeid bleef luisteren!

En dit jaar werd er weer heel gevarieerd voorgelezen. Van heel zwaar en emotioneel tot weer heel erg vrolijke en spannende fragmenten. Over verliefdheid, maar ook over slavernij en diefstal.

Elf kandidaten verwenden de luisteraars in de zaal met de mooiste verhalen. De volgende kandidaten lazen voor:
Emma Vissers (Het Anker), Dirk Jan Lindeboom (Prins Willem Alexanderschool), Didar Al Bayani (Genne), Joan Kamerman (Toermalijn), Marelin Muis (Aremberg), Doreen Heetebrij (De Wijngaard), Marcus Kijk in de Vegte (Johannes Bogermanschool), Lotte Kruider (Maarten Lutherschool), Jesse Plette (Johannes Calvijnschool),Hannah Voorhorst (Driemaster Mastenbroek) en Danique Maandag (De Driemaster).

De twee voorleeskampioenen voor Zwartewaterland 2019 zijn: Jesse Plette en Marelin Muis. De avond werd mede mogelijk gemaakt door de Regelaardij uit Hasselt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 07.02.19 | 08.36 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 14°
Meer weer...
Morgen:
20° | 14°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29834 s