Woensdag 21.08.19 | 17.54 uur

Vrijwilligers gezocht in Zwartewaterland

Taalpunt zoekt coaches in Genemuiden en Zwartsluis

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is één op de zes. Van de 1,3 miljoen 16-65-jarigen die moeite hebben met taal is het merendeel, ongeveer tweederde, autochtoon. Velen zijn (ook) digitaal niet vaardig genoeg om voldoende mee te kunnen doen in onze maatschappij. Tijd om de laaggeletterdheid goed aan te pakken!

In Zwartewaterland krijgen iedere week tientallen cursisten taalles via het Taalpunt Zwartewaterland. Dit Taalpunt staat onder leiding van een taalpuntdocent, die weer wordt ondersteund door meerdere gecertificeerde en actieve taalvrijwilligers. Zij geven een op een taalles aan een laaggeletterde of in groepjes.

Het Taalpunt Zwartewaterland zoekt dringend nieuwe taalcoaches en taalvragers voor de locaties Genemuiden en Zwartsluis.

Hebt u een aantal uren per week tijd om een of meerdere taalvragers te begeleiden, bent u 18 jaar of ouder, vitaal en hebt u minimaal een MBO-3 opleiding gedaan? En niet onbelangrijk, bent u enthousiast om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan?

Contact
Wilt u meer informatie? Dan kunt u e-mailen naar taalpuntdocent Elly Potgieter, taalpunt@bibliotheekzwartewaterland.nl Voor meer informatie over Taal voor het Leven, kunt u ook terecht op de site van lezen en schrijven: www.lezenenschrijven.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.02.19 | 13.11 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29425 s