Vrijdag 18.09.20 | 22.15 uur

Verkeerscirculatieplan geeft stof tot nadenken

Veel belangstelling voor verkeerscirculatieplan Hasselt

Verkeerscirculatieplan geeft stof tot nadenken

Verkeerscirculatieplan geeft stof tot nadenken© DKN | RDV

Na vaststelling van het centrumplan Hasselt in november 2014 heeft de gemeente Zwartewaterland samen met betrokken inwoners al veel verbeteringen gerealiseerd. Ook de aanpassing van de N331, waarbij de rechtstreekse aansluiting op de Hoogstraat is vervallen, is voltooid. Tijdens de inloopavond op 12 februari 2019 in het gemeentehuis toonde de gemeente Zwartewaterland een viertal varianten van een nieuw verkeerscirculatieplan. De avond kende een hoge opkomst.

Zwartewaterland wil nog dit jaar aan de slag met het optimaliseren van de verkeerscirculatie in de binnenstad van Hasselt. Op dinsdag 12 februari stond er een inloopavond over het verkeerscirculatieplan op de kalender.

In de hal gaf de gemeente een toelichting op de vier varianten en antwoord op de vele vragen van bewoners, belanghebbenden, organisaties en winkels. Het centrumplan toont enerzijds dat fietsers en voetgangers meer ruimte krijgen om zich veilig door de stad te begeven, maar die daarbij geen inbreuk mogen maken aan het distributieproces van de (horeca)bedrijven, gevestigd in de binnenstad.

Het nieuwe verkeersplan van Hasselt vraagt om acties, denk aan de herinrichting van de Hoogstraat en het realiseren van een verbinding vanaf de (nieuwe) verkeersrotonde 'Buiten de Enkpoort' naar Jachthaven Molenwaard dat zorgt voor een directe verbinding - middels een nieuwe parallelweg - met de binnenstad. Een plan dat op de korte termijn de nodige expertise vraagt voor (wellicht) nog meer onderzoek en experimenten, met bijvoorbeeld de beoogde rijrichtingen.

De gemeente Zwartewaterland wil een ondernemende stad die de juiste stappen durft te zetten richting een nog gezondere en duurzame stad. Voor nu en in de toekomst.

Met de inbreng van vele bewoners, belanghebbenden, organisaties en winkels, middels een enquête met daarbij vier verschillende meerkeuzevragen eventueel met aanvullingen ten gunste van dit plan, hoopt Zwartewaterland dat deze informatieavond van onschatbare waarde is geweest. De informatieavond bood veel informatie, maar gaf de bezoekers en de gemeente Zwartewaterland ook stof tot nadenken.

Besluit in de raad
Het college neemt de reacties mee in de totale afweging om tot een voorstel van één van de varianten aan de gemeenteraad te komen. Dit voorstel staat in april 2019 ter vaststelling op de agenda van de gemeenteraadsvergadering.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 13.02.19 | 10.00 UUR
Vandaag:
20° | 9°
Meer weer...
Morgen:
19° | 9°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.28676 s