Woensdag 20.03.19 | 08.35 uur

Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek (SCAB)

Film 'On Body and Soul' bij SCAB Hasselt

Op dinsdag 19 februari 2019 2019 houdt de Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek (SCAB) in Bibliotheek Hasselt een filmavond. Regisseur Tom Ford neemt het publiek mee in de Hongaarse film 'On Body and Soul'.

Op het eerste gezicht is een slachthuis een merkwaardige locatie voor een verhaal dat je een poëtische liefdesgeschiedenis kan noemen. Nog vreemder is de openingsscène die aan die tamelijk hardhandige situering voorafgaat.

Twee herten zoeken in een besneeuwd woud naar schaarse groene blaadjes en benaderen elkaar voorzichtig en teder. Een betoverend en geheimzinnig beeld dat af en toe terugkeert en onverwacht betekenis krijgt. Nadat met dat vervreemdende contrast de toon is gezet maken we kennis met Maria, een jonge vrouw die in het slachthuis als kwaliteitscontroleur is aangesteld. Met haar scherpe blik, onfeilbare geheugen en hang naar regels maakt ze zich niet geliefd, ook al niet omdat ze geen talent voor sociaal verkeer heeft. Ze registreert weliswaar precies wanneer de pupillen van haar gespreksgenoot zich verwijden of vernauwen, en op haar kamer oefent ze conversaties met Lego-poppetjes, maar ze blijft voor iedereen een rare. Alleen haar chef Endre, die om heel andere redenen omgang met anderen vermijdt, is geïntrigeerd en probeert haar te benaderen.

Aanvang 20.00 uur in de Bibliotheek Hasselt
toegang 7,50 euro en vrienden SCAB 5,00 euro.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 18.02.19 | 18.00 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 0°
Meer weer...
Morgen:
13° | 4°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.46043 s