Donderdag 23.05.19 | 20.50 uur

Sluzigers oppermachtig in Zwembad Bestevaer

ZvZwartsluis scoort bij 10-kamp in Genemuiden

ZvZwartsluis scoort bij 10-kamp in Genemuiden

ZvZwartsluis scoort bij 10-kamp in Genemuiden© ZvZwartsluis

Zaterdag 16 februari jl. ging ZvZwartsluis met een ploeg van 20 zwemmers naar de 10-kamp in Genemuiden. Een drukke wedstrijd want er namen wel 7 zwemverenigingen deel. ZvZ nam in totaal 21 medailles mee naar huis en de zwemmers zwommen maar liefst 20 persoonlijke records. ZvZ nam het podium tot 4 keer toe helemaal in beslag!

De estafetteploeg bestaande uit Juliëtte Jansen, Mathilde Smelt, Julian Hansman en Robert Jansema behaalde op de 4x50 meter vrije slag een mooie bronzen plak. Ook de andere ZvZ estafetteploeg, bestaande uit Kaylen Schonewille, Anna Fix, Anique Dorgelo en Cas Kleinpenning viel in de prijzen en scoorde een zilveren medaille op de 4x 50 meter schoolslag.

Behaalde medailles
Aimée Hoorn zwom naar het goud op de 25 meter vrije slag; een zilveren medaille was er voor haar op de 25 meter schoolslag. Bo Spijkerman behaalde op de 25 meter schoolslag een gouden medaille en op de 25m vrije slag behaalde ze het zilver. Melissa Fix mocht op zowel de 25 meter schoolslag als de 25m vrijeslag een bronzen medaille in ontvangst nemen. Bij de jongens scoorde Daan Trapman een gouden medaille op de 25 meter schoolslag en een zilveren medaille op de 25 meter vrije slag.

Anique Dorgelo, Anna Fix en Paula Felicia Spans bezetten helemaal het podium bij de 50 meter schoolslag en de 50 meter vrije slag. Op de schoolslag was het goud voor Paula, zilver voor Anna en brons voor Anique; op de vrije slag was het goud voor Anna, zilver voor Paula en brons voor Anique.

Bij de jeugd behaalde Juliëtte Jansen een gouden medaille op de 50 meter vrije slag en ook een gouden plak op de 100 meter wisselslag. Ook Kaylen Schoonewille was goed op dreef, zij bemachtigde ook een gouden medaille op de 50 meter vrije slag. Cas Kleinpenning mocht ook het erepodium beklimmen, hij kreeg een gouden medaille voor zijn prestatie op de 50 meter vrije slag. Julian Hansman bemachtigde een bronzen plak op de 50 meter vrije slag.

Persoonlijke records (PR)
Robert Jansema, Salo Veld en Ferran Schoonewelle zwommen prachtige persoonlijke records op de 50 meter vrije slag en 100 meter wisselslag. Floor Rietman zwom een grote PR op de 100 meter wisselslag; zij verbeterde haar oude tijd op de 100 meter wisselslag zelfs met 6 seconden. Charlotte Smelt zwom op de 50 meter schoolslag een mooie PR. Ook Jette Mensink zwom zowel op de 50 meter schoolslag als de 50 meter vrije slag een mooie PR.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 18.02.19 | 09.44 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
20° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.28457 s