Donderdag 23.05.19 | 21.35 uur

SC Genemuiden – SVZW 2-3 (0-1)

Pijnlijke nederlaag voor Sportclub Genemuiden

SC Genemuiden – SVZW 2-3 (0-1)

SC Genemuiden – SVZW 2-3 (0-1)© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Aan de goede reeks waarmee SC Genemuiden bezig was is abrupt een eind gekomen. De 2-3 nederlaag die het leed tegen laagvlieger SVZW had het echter geheel aan zichzelf te wijten. De voorsprong van de Wierdenaren verkregen uit een strafschop zou uiteindelijk de voorbode zijn van hoe de wedstrijd zich verder zou gaan ontwikkelen. SVZW speelde het spelletje slim liet zich niet van de wijs brengen en sleepte op karakter de volle winst binnen. SC Genemuiden kreeg kans op kans, maar vergat simpelweg om de trekker al in een vroeg stadium over te halen, hierdoor bleef SVZW hopen.

Nadat de thuisclub de achterstand had weggewerkt en op een 2-1 voorsprong kwam had het alle kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar opnieuw faalde het hierin. Liet zich terugzakken en gaf hiermee SVZW de gelegenheid om alsnog in het spel te komen. De druk werd opgevoerd en SC Genemuiden lukte het simpelweg niet om de bal weg te krijgen.

De gelijkmaker uit een afstandsschot bracht SVZW langszij en daar waar iedereen al van een gelijke stand uitging was het Wierden die in de slotfase alle verdere illusies van een goede afloop voor de thuisclub ontnam. Na een perfect uitgevoerde counter was het Yessin Maskoul die niet faalde en SC Genemuiden met een fikse kater achter liet.

De gehele wedstrijd was SC Genemuiden veelal de bovenliggende partij al leverde een foute terugspeelbal van Jeremy Jonker na amper twee minuten te hebben gespeeld bijna een goal op voor tegenstander SVZW. Het had verder weinig te duchten in de beginfase van het duel en er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht. De prachtige weersomstandigheden en de resultaten van de nabije weken hadden ervoor gezorgd dat er best wel een redelijk aantal bezoekers op de wedstrijd waren afgekomen. Sportclub leek de schroom van zich afgeworpen te hebben en de publieke belangstelling was dan ook een beloning voor het vertoonde spel.

SC Genemuiden ging dan ook fel van start. Een schot van Anne van der Kolk belande op de paal en ook een schot van Sijmon Eenkhoorn miste net de juiste scherpte om al in een vroeg stadium op een voorsprong te komen. Een strafschop maakte het dat SVZW de leiding nam, onreglementair neerhalen van de tegenstander door Roelof de Jong leverde hem niet alleen een gele kaart op maar zorgde er ook voor dat de bal op de penaltystip kwam te liggen. Robin de Jong kende vervolgens weinig moeite om dit buitenkansje te verzilveren, geheel tegen de verhouding in maar daar maalde bij de Wierdenaren niemand om.

Sportclub keek tegen een achterstand aan en moest opzoek naar de gelijkmaker. Het ging dan ook vol in de aanval. Kay Velda en Anne van der Kolk waren de eersten die doelman Jens Veldwachter op de proef stelden, Jan Hooiveld en Arend van de Wetering volgden daarna. SVZW kwam niet verder dan een poging van Michael Wensing, Daan Huiskamp bracht redding en voor rust zouden er verder geen doelpunten vallen.

Bij de start van de 2e helft was het dan ook opnieuw Sportclub die de regie voerde. Het bleef zoeken naar een opening en het leek meer een kwestie van tijd voordat het gelijk zou staan. Kay Velda was het die na een pass van Omar Kavak de eerste mogelijkheid kreeg. Diezelfde Kavak zou niet veel later voor de aansluitingstreffer zorgen. Eindelijk lukte het om van zijn directe tegenstander los te komen, omspeelde de doelman van Wierden en de stand was gelijk.

Wat volgde waren een paar kleine mogelijkheden, gevaarlijk werd het echter niet. SVZW bleef gemakkelijk overeind en bleef hopen op een goede afloop. Een doelpunt van Sijmon Eenkhoorn bracht hier ook geen verandering in, daar waar Sportclub het duel allang had kunnen beslissen en faalde bleven de gasten erin geloven. Zij vochten voor ieder bal, Sportclub liet zich terug zakken en riep daardoor het noodlot over zichzelf af.

Met nog twee minuten te spelen was het eerst Tom Hegeman die de stand op 2-2 bracht, nog geen twee minuten later was het opnieuw raak. De snelle Yessin Maskoul liet doelman Daan Huiskamp voor de derde keer vissen deze middag, uit een messcherpe counter faalde hij niet en bezorgde het goed op dreef lijkende Sportclub een zure maar vooral pijnlijke nederlaag. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 18.02.19 | 10.07 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
20° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.28445 s