Donderdag 23.05.19 | 20.50 uur

Fiets mee met de profs van Team Jumbo-Visma!

Pascal Eenkhoorn ambassadeur Freedom Ride 2019

Op 5 mei 2019 vieren we Bevrijdingsdag in Nederland. We staan stil bij de bevrijding van Nederland in 1945 maar tegenwoordig is de dag vooral gericht op universele waarden als vrijheid, democratie en mensenrechten wereldwijd. De Freedom Ride is een Bevrijdingsfestival maar dan met elkaar op de fiets! De Freedom Ride is bedacht door wielerploeg Team Jumbo-Visma en de Stichting Waardering Erkenning Politie.

Samen met partners als het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, de Stichting Liberation Route Europe en het nationaal comité 4 en 5 mei vieren we de waarden vrijheid en democratie op een sportieve manier.
In de Freedom Ride ontmoeten topsporters, militairen, veteranen, politiemensen en fietsliefhebbers elkaar als gelijken op de fiets en rijden we samen langs historische plekken die belangrijk zijn voor het –historisch- besef van vrede en vrijheid.

De combinatie van een sportieve activiteit met het ontmoeten van (ex)-topsporters, veteranen die vochten voor vrijheid en democratie en militairen en politiemensen die de vrijheid en democratie dagelijks beschermen plus het stilstaan bij het verleden maakt deze tocht, die we letterlijk in vrijheid kunnen fietsen, een bijzondere gebeurtenis.

Elk jaar doet de Freedom Ride een andere provincie aan. Op 5 mei 2019 staan we stil bij het erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog in de provincie Overijssel. De editie van 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de provincie Overijssel, de gemeente Hellendoorn, gemeente Rijssen-Holten en de Stichting Sportevenementen Hellendoorn – Nijverdal.

4e editie Freedom Ride zondag 5 mei 2019
De voorinschrijving eindigt vrijdag 3 mei 2019 om 24.00 uur! Op de dag zelf inschrijven is ook nog mogelijk maar iets duurder. De start en finish locatie is op het Henri Dunantplein in Nijverdal. Je kunt kiezen voor de pelotonstocht van 90 km, de vrije toertocht van 75 of 130 km, of de recreatieve tocht van 35 km. (www.freedom-ride.nl)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 22.02.19 | 09.44 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
20° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.326 s