Donderdag 23.05.19 | 21.35 uur

Actie 'Scholen voor Bijen' binnenkort van start!

Word bijengastdocent in Zwartewaterland!

Het gaat niet goed met onze bijen en om deze reden zet de Bijenbeweging Overijssel zich in voor de bescherming van bijen. Natuur en Milieu Overijssel wil jonge kinderen graag betrekken in hun omgeving en daarom organiseren zij dit jaar de actie 'Scholen voor Bijen'.

In maart benadert Natuur en Milieu Overijssel alle basisscholen in Overijssel. Deze organisatie brengt nieuw lesmateriaal van Nederland Zoemt onder de aandacht, zenden biologisch bijenbloemzaad naar 125 basisscholen, bouwen met tien basisscholen een insectenhotel én bieden scholen de mogelijkheid om een gastdocent aan te vragen. Voor dit laatste hebben zij uw hulp nodig!

Word ook bijengastdocent!
Ben jij net als wij gefascineerd door bijen? Vind je het een leuke uitdaging om jouw enthousiasme voor bijen over te brengen op kinderen in het basisonderwijs? Dan is bijengastdocent beslist iets voor jou! De bijengastdocenten zijn vrijwilligers. Je geeft lessen in de klas en in het veld en daarbij maak je gebruik van een veelheid aan prachtige lesmaterialen aangeboden door de Bijenbeweging. Woensdagmiddag 3 april en woensdagmiddag 10 april organiseren we een speciale twee uur durende training. Het eerste deel van de training gaat over de wilde bij, waarbij een ervaringsdeskundige van EIS kenniscentrum voor insecten betrokken is. In het tweede deel van de training komt de didactiek aan bod.

Meer weten?
Wil je meer weten of je aanmelden als bijengastdocent voor scholen in jouw gemeente? Neem dan contact op met Livia Leysen van de Bijenbeweging Overijssel, per e-mail: leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 06.03.19 | 07.00 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
20° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.28587 s