Woensdag 21.08.19 | 17.54 uur

Landelijk politieke kopstukken voorop bij verkiezingen

Haagse prominenten zijn gek op Zwartewaterland

Haagse prominenten zijn gek op Zwartewaterland

Haagse prominenten zijn gek op Zwartewaterland© DKN | RDV

In de aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen op 20 maart 2019 duiken ze overal op: de Haagse prominenten. De afgelopen twintig jaar deden diverse landelijke kopstukken de gemeente Zwartewaterland aan. Met de Zwartewaterkrant gaan we weer terug in de tijd. Als voorbereiding op de regionale participatietop in Zwolle bracht staatssecretaris Ahmed Aboutaleb in 2007 een werkbezoek aan Samenwerkingsverband OVG in Genemuiden. Aboutaleb gaf tijdens het bezoek aan dat de rol van OVG onmiskenbaar is voor deze regio. Het bezoek stond in het kader van leren en werkgelegenheid. Aboutaleb (PvdA) was in het kabinet-Balkenende IV staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De staatssecretaris gaf aan dat zijn bezoek aan General Motors eerder dat jaar centraal stond voor de opleidingscentra in Nederland. "Door medewerkers al op jonge leeftijd in dienst te nemen en dan in een gezamenlijk traject van een opleiding te laten genieten. Ondernemers die de markt daarin al jaren voorzien, hebben een grote toekomst", aldus Aboutaleb. De staatssecretaris ging samen met de voormalige wethouder Wolder Meijer van Zwartewaterland ook langs enkele deelnemers om hen te vragen wat zij zoal vinden van werken en leren, de kansen die er op de arbeidsmarkt zijn en hoe zij dit ervaren.

De nieuwe Rietdekkersopleiding die het Samenwerkingsverband gestart is, is de enige in Nederland en uniek in zijn soort. Het Samenwerkingsverband in Genemuiden is destijds opgezet door aannemers uit de regio. Deze zijn gevestigd in Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis, Belt-Schutsloot, St. Jansklooster, Vollenhove, Blokzijl en Ens. Het Samenwerkingsverband is bedoeld als aanvulling op de vooropleiding Vmbo en voldoet aan de wettelijke leerplicht.

Bovenstaand voorbeeld laat zien dat ook Provinciale Staten en de Waterschappen richting geven aan de lokale samenleving. Tijdens de verkiezingen van 20 maart 2019 krijgen alle stemgerechtigden van Zwartewaterland de kans die richting mede te bepalen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 09.03.19 | 07.00 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29175 s