Donderdag 23.05.19 | 21.35 uur

Hasselt wacht streekderby tegen Sc Rouveen

Thuisnederlaag Olympia'28 tegen VV Oene: 1-2

© Olympia 28 | Wim Poelhekken

Zaterdag 9 maart 2019 heeft Olympia’28 een onnodige nederlaag geleden tegen VV Oene. Ondanks een vroege voorsprong via Wesley Pestman was het de ploeg uit Oene dat via een counter en enkele kansen drie punten meenam van sportpark 't Hoenbroeck in Hasselt.

Het is Olympia’28 die uit de startblokken schiet na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. In de vierde minuut zijn het de Hasselters die dan ook op een voorsprong weten te komen.

Een voorzet van Matthan Admiraal kan worden binnengekopt door Wesley Pestman. Ondanks de kansen die daarna volgen voor Willard Visscher en Kevin Veger lukte het de ploeg uit Hasselt niet om de voorsprong verder uit te breiden. Waar Olympia’28 de kansen niet benut doet de ploeg uit Oene dat wel.

Vijf minuten voor rust weten zij via Wijnand van Eek de gelijkmaker binnen te schieten. De uitgelezen kans voor het opnieuw op voorsprong komen krijgt de ploeg uit Hasselt op slag van rust. Het is Erik v.d. Kolk die een penalty mag benutten maar zijn schot gekeerd ziet worden door de keeper van Oene.

Na rust is het Olympia’28 wat wederom uit de startblokken schiet. Daarbij is het in de 52e minuut Jeffrey v/d Belt die de bal aan de verkeerde kant van de kruising ziet verdwijnen.

Ondanks de kansen die volgen voor V.d. Belt en Veger lukt het de ploeg niet om op voorsprong te komen. Waar de Hasselters het balbezit hebben en de kansen creëren is het Oene wat op voorsprong weet te komen.

In de 77e minuut krijgt men op 20 meter een vrije trap welke getoucheerd wordt door de muur en achter doelman Jeroen Bos verdwijnt. Ondanks de druk die Olympia’28 probeert te zetten in het restant van de wedstrijd lukt het de ploeg niet om nog tot grote kansen te komen, waardoor de punten mee gaan naar Oene.

Zaterdag aanstaande speelt de ploeg uit Hasselt de streekderby tegen Sc Rouveen. (www.olympia28.nl | Berthil Kreykes)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.03.19 | 08.34 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
20° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.28378 s