Donderdag 23.05.19 | 20.50 uur

Hoofdklasser in neerwaartse spiraal na verlies tegen Berkum

Sportclub Genemuiden opnieuw met lege handen

Sportclub Genemuiden opnieuw met lege handen: 1-0

Sportclub Genemuiden opnieuw met lege handen: 1-0© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

En opnieuw stond Sportclub aan het einde van de wedstrijd met lege handen. De wedstrijd die het speelde was weliswaar beter dan die tegen WHC, maar punten uit het vuur slepen was er ook in Berkum opnieuw niet bij. Johnsen Bacuna lukte het om in de slotfase van het duel op slimme wijze Chris van der Molen vrij te spelen. Deze faalde niet en Doelman Daan Huiskamp had geen passend antwoord op zijn schot. De 1-0 was daar en de tijd die nog restte voor SC Genemuiden bleek onvoldoende om hier nog verandering in te brengen.

Van goed voetbal was geen sprake op het winderige sportpark van v.v. Berkum. De harde wind en daarbij gepaard gaande regenbuien maakten goed voetbal bijna onmogelijk. De eerste helft leverde voor beide teams amper kansen op. Doelpunten zouden er dan ook niet vallen. Zowel Berkum als Genemuiden namen een afwachtende houding aan. De momenten dat beide teams op de helft van de tegenpartij opereerden waren miniem. Buiten een poging van Johnsen Bacuna aan Berkum zijde en een paar kansjes van Omar Kavak en Jan Hooiveld namens Sportclub kwamen de beide teams dan ook niet.

Na de thee liep het gelukkig beter dan in de eerste helft, met de wind gedeeltelijk mee hoogde het spel van Sportclub beter. Er kwamen wat meer mogelijkheden en de greep op de tegenstander werd sterker.

Zo was het Jan Hooiveld die het van afstand een aantal keren mocht proberen. Ook Dirk Muis kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de score in het voordeel van de groen-witten te doen beslissen maar paal en latwerk voorkwamen dit. Frank Kuurman overkwam niet veel later hetzelfde, zijn kopbal was hard en gericht maar ook zijn bal wist het net niet te raken.

Dat v.v. Berkum uiteindelijk met de volle winst ging strijken was best wel zuur. Aen zeker lijkend gelijk spel ging bij het verstrijken van de tijd in rook op. De beste kansen in de tweede helft waren zeker voor SC Genemuiden. Alleen lukte het opnieuw niet de geboden mogelijkheden te verzilveren. Het lijkt erop dat Sportclub in een neerwaartse spiraal zit, een spiraal met een richting die moeilijk te stoppen lijkt.
(www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.03.19 | 08.28 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
20° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.33264 s