Woensdag 21.08.19 | 17.54 uur

Organisatie in handen van Landschap Overijssel

Cursus 'vormsnoei voor jonge bomen' in Hasselt

Cursus vormsnoei voor jonge bomen in Hasselt

Cursus vormsnoei voor jonge bomen in Hasselt© Rink Hof

Jonge bomen hebben onderhoudssnoei nodig. Dat houdt ze gezond, verlengt hun levensduur en zorgt ervoor dat ze later een goede oogst geven wat goed is voor de biodiversiteit. Hierdoor hebben ze ook minder last van beurtjaren. Op zaterdag 23 maart geeft Landschap Overijssel daarom in de omgeving van Hasselt een workshop ‘Vormsnoei voor jonge bomen’.

Aanmelden hiervoor kan via www.groenbezig.nl

"Tijdens de cursus leer ik je hoe je jouw inzet zo optimaal mogelijk maakt ten behoeve van het gewenste resultaat", aldus cursusleider Carin de Cloe. Deelnemers leren in de workshop een manier van snoeien aan die hen in de toekomst met zo min mogelijk inspanning regelmatige oogsten, gezonde bomen en mooie oude bomen oplevert. Niet alleen is dit voordelig voor de deelnemers zelf, ook diverse vogel- en insectensoorten hebben baat bij meer bloesem en vruchten. Door de bomen gezond te houden wordt een bijdrage geleverd aan de biodiversiteit.

Landschap Overijssel zorgt deze dag voor deskundige docenten, gereedschap en soep. De ochtend is vooral gevuld met theorie en ‘s middags wordt in de buitenlucht het praktijkgedeelte onderwezen. Na de workshop wordt een naslagwerk uitgereikt voor thuis.

Particulieren betalen 75,00 euro en vrijwilligers die zijn aangesloten bij een vrijwilligersgroep van Landschap Overijssel betalen 40,00 euro.

Van belang is bij aanmelding de naam van je groep te vermelden. Voor vragen over de workshop neem je contact op per e-mail: carin.decloe@landschapoverijssel.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 14.03.19 | 10.19 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29168 s