Woensdag 21.08.19 | 17.54 uur

Wethouder Coster overhandigt cheque aan voorzitter John Bakker

10.000 Euro voor 'Energiek Zwartewaterland'

Wethouder Coster overhandigt cheque aan voorzitter Bakker

Wethouder Coster overhandigt cheque aan voorzitter Bakker© DKN | RDV

Op vrijdag 15 maart 2019 heeft wethouder Albert Coster van Zwartewaterland een cheque van 10.000 euro overhandigt aan voorzitter John Bakker van de Coöperatie Energiek Zwartewaterland. Deze cheque maakt het mogelijk om andere de aanloopkosten voor het eerste gezamenlijke project te betalen.

De overhandiging vond plaats aan de Zwartewaterkloosterweg 2 tussen Zwartsluis en Hasselt. Op deze locatie nabij De Velde werd het eerste zonnedak van Energiek Zwartewaterland feestelijk in gebruik genomen.

Energiek Zwartewaterland is een enthousiaste groep vrijwilligers, die de handen uit de mouwen steken om een bijdrage te leveren aan het energieneutraal maken van deze gemeente. Zij houden zich vooral bezig met het opzetten van Postcoderoos- en Buurkrachtprojecten.

Financieel voordeel
Doordat Coöperatie Energiek Zwartewaterland gebruik maakt van de landelijke Postcoderoosregeling kunnen klanten de stroom met belastingkorting afnemen. "U neemt als het ware een aandeel in het zonnedak om daarmee groene stroom op te wekken. Over die groen stroom hoeft u geen energiebelasting te betalen. Dat betekent een korting van ruim 50% op uw stroomrekening. De overheid garandeert dat voordeel voor 15 jaar lang. En lidmaatschap van de van de coöperatie levert ook collectief voordeel op", aldus John Bakker. "Dat werkt zo, de stroom die de zonnecentrale opwekt verkopen we aan een energieleverancier. De opbrengst gebruiken we om de kosten van de coöperatie te betalen. Het bedrag dat overblijft delen de leden met elkaar of wordt geïnvesteerd in nieuwe energieprojecten in Zwartewaterland."

Doet u mee!
Heeft u belangstelling voor lokale duurzame energieopwekking of voor de belastingkorting hierop? Alle inwoners, verenigingen, stichtingen en MKB-bedrijven mogen meedoen. Of heeft u als eigenaar (bedrijf of instelling) van een groter dak belangstelling voor verhuur van uw dak aan de energiecoöperatie? Stuur dan een e-mail aan info@energiekzwartewaterland.nl. Of kijk op www.energiekzwartewaterland.nl voor informatie over zonnestroomprojecten, wijkaanpakken of bijeenkomsten over energiebesparing.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 15.03.19 | 17.19 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.35039 s