Woensdag 21.08.19 | 17.54 uur

Belangstellenden welkom bij officiële opening

Burgervader steekt handen uit de mouwen bij Soos

Burgervader steekt handen uit de mouwen

Burgervader steekt handen uit de mouwen© Robert Jansema

Burgemeester Bilder heeft in het kader van NLdoet de jongeren van de jeugdsoos in Zwartsluis geholpen. Hier hielp hij de jeugd van Esclusa. Soos Esclusa, nu een klein jaar gevestigd naast sportvereniging DESZ, is in december in gebruik genomen door de lokale jeugd.

Jongeren uit de groepen 7 en 8 en het voortgezet onderwijs kunnen dagelijks terecht in het honk om samen spelletjes te doen en gezellig bijeen te komen. Esclusa dient een veilige omgeving te zijn voor de jeugd. Diverse jeugdwerkers zijn nauw betrokken om het ontwikkelen van activiteiten voor deze jongeren in Zwartsluis.

Marielle Sallamons namens de gemeente Zwartewaterland: "We zijn vandaag sinds 15.30 uur bezig met onze Nldoet actie. Samen met onze jongeren maken en verven we meubels voor in de soos."

Ook de ouders van de tieners zetten zich in voor het welzijn van de jonge Sluzigers. De eigenaar van Hubo Veld timmert samen met zijn zoon een picknickbank in mekaar en binnen staat de burgervader met een kwast in de hand. Belangstellend spreekt hij met de jongens over het reilen en zeilen in Esclusa. Ondertussen galmt 'Het kleine café aan de haven' door de unit. 'Woensdag moderne muziek, vrijdag oude muziek, zoals de jongens en meiden zelf graag willen', lacht één van de begeleidsters.

Jeugdsoos Esclusa (Cingellanden 1a) in Zwartsluis opent officieel haar deuren op vrijdag 5 april 2019. Belangstellenden zijn van 16.00 tot 22.00 uur welkom

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Jansema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 15.03.19 | 22.04 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32537 s