Dinsdag 25.06.19 | 17.11 uur

Gifbeker moet helemaal leeg tegen DUNO

Dramatische reeks Sportclub Genemuiden

Dramatische reeks Sportclub Genemuiden

Dramatische reeks Sportclub Genemuiden© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

De gifbeker voor SC Genemuiden schijnt helemaal leeg te moeten. Opnieuw wist de hoofdklasser niet te winnen. De 1-3 nederlaag tegen v.v. DUNO maakten het dat de thuisclub zich echt zorgen moet gaan maken nu de afstand tot directe degradatie nog maar slechts vijf punten bedraagt.

Het was alweer de vierde nederlaag op rij voor SC Genemuiden en tegen v.v. DUNO was het opnieuw niet bij machte om een bevredigend resultaat op de mat neer te leggen. De straffe wind die over het veld joeg hielp ook niet echt mee maar om dit als excuus aan te dragen zou te ver gaan. DUNO speelde het slim, greep zijn kansen en was effectief in de afronding. De drie punten die de club uit Doorwerth mee naar huis mochten nemen waren dan ook meer dan terecht.

Zwaar teleurstellend, zo kunnen we het duel tussen SC Genemuiden en v.v. DUNO gerust noemen. Opnieuw stond er net als in het duel tegen v.v. Berkum een week eerder een straffe wind die goed voetbal bijna onmogelijk maakte. Het werd nimmer een wedstrijd en voor het publiek langs de zijlijn viel bar weinig te genieten. Zwabberende ballen die nauwelijks te besturen waren maakten het, dat het een duel werd waar niet lang over na gesproken zal gaan worden.

De technisch goed voetballende spelers van v.v. DUNO hadden opnieuw net als in het thuisduel weinig te duchten van Sportclub, toch waren er wel mogelijkheden voor SC Genemuiden gedurende de wedstrijd. De vroege voorsprong na een goed genomen vrije trap van Bart van Brakel, die in eerste instantie aan de goede kant via de kruising het veld weer inviel. Was voor verdediger Jochem Jansen een makkelijke prooi, zijn schot was hard en de vroege voorsprong voor v.v. DUNO was daar.

Deze voorsprong was echter maar van korte duur. Een mooi opgezette aanval bracht SC Genemuiden alweer snel langszij. De opkomende Omar Kavak was niet zelfzuchtig, bediende de mee opkomende Sijmon Eenkhoorn op maat en zijn schot was voor doelman Patrick ter Mate niet meer te houden. In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde er weinig, kansen waren op één hand te tellen en de 1-1 ruststand was dan ook het hoogste haalbare voor de beide teams.

Dat na rust SC Genemuiden de wind mee had bood perspectief, maar opnieuw kwam de SC Genemuiden van een koude kermis thuis. Met amper drie minuten op de klok in het tweede bedrijf stond de teller op 1-2 in het voordeel van de gasten. Niet adequaat reageren bezorgde v.v. DUNO opnieuw een voorsprong. Een prima voorzet van Giovanni Scharrenberg bereikte Nick de Bondt, zijn kopbal was hard en zuiver en doelman Daan Huiskamp was voor de 2e keer deze middag verslagen.

De achterstand noopte Sportclub om de mouwen op te stropen, maar de juiste spirit vinden om er nog iets mooi van te maken zou ook vandaag niet aan Sportclub besteed zijn. In deze fase van de competitie en zeker gezien de situatie waar het team zich bevindt zal je voor elkaar door het vuur moeten gaan, alleen schijnt iedereen hier nog niet van doordrongen te zijn. V.v. DUNO bleef in ieder geval simpel overeind. Een schot van Jan Hooiveld, Omar Kavak en Anne van der kolk waren de enige wapenfeiten waarmee Sportclub voor de dag kwam. En na het wegsturen van Sijmon Eenkhoorn na een overtreding op Renzo van Duren was het helemaal gedaan. De treffer gemaakt door de geheel vrijstaande Jochem Jansen deed er dan ook niet meer toe. De nederlaag des te meer. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 18.03.19 | 08.39 UUR


advertentie

Vandaag:
35° | 21°
Meer weer...
Morgen:
30° | 18°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.60468 s