Vrijdag 19.04.19 | 14.09 uur

Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie reikt certificaat uit

Parcours Koningsloop Hasselt officieel gecertificeerd

KNAU slaat spijker in Hoogstraat Hasselt

KNAU slaat spijker in Hoogstraat Hasselt© OV Hasselt

Begin maart is het parcours van de Koningsloop Hasselt gecertificeerd door vertegenwoordigers van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Het parcours van de Koningsloop is daarmee nu een officieel gecertificeerd parcours.

De certificering
’s Morgens vroeg werd eerst de meetapparatuur geijkt op een uitgemeten stuk van 400 meter langs de Dedemsvaart. Hierna werd het parcours gemeten door de parcoursmeters. Zij werden bijgestaan door verkeersregelaars zodat ze de ideale lijn konden volgen. De meting verliep zonder problemen. Na de meting werd de meetapparatuur nogmaals geijkt langs de Dedemsvaart. Na veel rekenwerk kwam er een afstand uit van precies 5,00 kilometer. Iets wat volgens de parcoursmeters uniek is.

Spijker in de straat
De exacte 5,00 kilometer was uiteraard voldoende voor een officieel certificaat van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie en dus kon de spijker in de straat geslagen worden op de start- en finishlocatie in het centrum van Hasselt. De organisatie van de Koningsloop wil iASSET bedanken voor het sponsoren van de certificering.

Koningsloop Hasselt 2019
De tweede editie van de Koningsloop vindt plaats op zaterdag 27 april 2019. Hardlopers kunnen deelnemen aan de gecertificeerde 5 en 10 kilometer runs. Ook zijn er voor verschillende leeftijdscategorieën kidsruns. Inschrijven kan nu al via voorinschrijving. Meer informatie over het inschrijven en over de Koningsloop is te vinden op www.koningsloophasselt.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 18.03.19 | 14.21 UUR


advertentie

Vandaag:
23° | 9°
Meer weer...
Morgen:
22° | 9°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
2.02267 s