Woensdag 19.02.20 | 12.23 uur

Boekenweekthema 'De Moeder de Vrouw'

Boekenweek 2019 in Zwartewaterland

De Boekenweek 2019 vindt plaats van zaterdag 23 maart tot en met zondag 31 maart. De week wordt vrijdagavond 22 maart traditioneel geopend met het Boekenbal. Dit jaar is het thema; 'De Moeder de Vrouw'. Iedereen heeft een moeder: hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Daarom staan tijdens de Boekenweek 2019 boeken over moederschap centraal. Boeken geschreven door moeders, dochters en zonen. De displaytafel in de Bibliotheek laat zien hoe veelvuldig de moederfiguur aanwezig is in de literatuur en hoe veelzijdig de meningen zijn over moederschap en vrouwelijkheid. Staan deze identiteiten los van elkaar, of zijn ze met elkaar verbonden? Kom naar de Bibliotheek en laat u verrassen!

Speciaal Boekenweekgedicht
Naast het Boekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Jan Siebelink, en het Boekenweekessay, dit jaar geschreven door Murat Isik, is er dit jaar voor het eerst ook een speciaal Boekenweekgedicht. Het gedicht is geschreven door een hedendaagse vrouwelijke dichter en maakt deel uit van een serie gedichten rond het thema ‘de moeder de vrouw’, die verschijnt in Trouw.

Cadeautje van de Bibliotheek
Ook dit jaar weer verandert het AD Magazine speciaal voor de Boekenweek in een uitgebreide boekenbijlage. Dit Boekenweekmagazine staat vol interviews met schrijvers, inspirerende reportages, verdiepende artikelen en heel veel boekentips bij het thema De moeder de vrouw. Tijdens de Boekenweek kunt u het Boekenweekmagazine gratis komen ophalen in uw Bibliotheek. Zolang de voorraad strekt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 22.03.19 | 13.12 UUR
Vandaag:
8° | 3°
Meer weer...
Morgen:
10° | 8°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.36829 s