Dinsdag 25.06.19 | 17.11 uur

Alarmfase 1 voor hoofdklasser, degradatiestreep in zicht

Opnieuw nederlaag voor Sportclub Genemuiden

Opnieuw nederlaag voor Sportclub Genemuiden

Opnieuw nederlaag voor Sportclub Genemuiden© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

De omzettingen die trainer Jan van Raalte binnen het team van SC Genemuiden ten uitvoer bracht na vier nederlagen op rij, zorgden nog niet voor het gewenste schokeffect binnen de lijnen. Bart Jan Brouwer en Jur van Dalfsen waren de twee spelers die hun debuut mochten maken. Zij deden wat van hun verwacht werd maar ook hun inbreng kon niet voorkomen dat SC Genemuiden de overwinning aan Flevo Boys moest laten.

Over de gehele wedstrijd gezien was de thuisclub de bovenliggende partij, het was sterker in de duels en Flevo was niet vooral in de eerste helft niet bij machte om hier iets tegen over te stellen. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor Sportclub, een vrij trap van Omar Kavak ging rakelings langs de paal van Flevo Boys. Anne van der Kolk was niet veel later ook dicht bij een treffer, maar ook hij zag zijn schot naast gaan.

De voorsprong van de gasten kwam dan ook uit het niets, nadat SC Genemuiden een vermeende penalty werd onthouden counterde het naar de 0-1 voorsprong. De snelle uitbraak van Flevo Boys was er één uit het boekje, Johan Tiems wist in ieder geval wel raad met dit buitenkansje. Hij scoorde geheel tegen de verhouding in het eerste doelpunt van de middag, SC Genemuiden keek tegen een 0-1 achterstand aan en moest zoals wel vaker dit seizoen gebeurde op jacht naar de gelijkmaker. Het bleef dan ook de aanvallende partij, zette Flevo Boys opnieuw onder druk en de kansen die daaruit voortvloeiden gaven hoop voor het verder verloop man het duel. Voor rust zou er echter niet meer gescoord worden.

SC Genemuiden wist wat het te doen stond In het 2e bedrijf, het moest op jacht naar de gelijkmaker en met de inzet die het in de eerste helft op de groene grasmat neerlegde zou dit moeten kunnen lukken. De mogelijkheden om dit te realiseren waren zeker aanwezig, maar opnieuw zou blijken dat scoren dit seizoen niet één van de sterkste punten van SC Genemuiden was. Na een gegeven strafschop, die feilloos werd benut door Flevo Boys speler Aron Strengholt zag het er opnieuw naar uit dat de thuisclub tegen een nederlaag zou aan lopen. Deze nederlaag zou er ook komen, Sportclub werkte hard maar had in het duel tegen Flevo Boys het geluk niet aan zijn zijde, het verdiende minimaal een punt maar aan de eindstreep zouden er opnieuw geen klaarliggen.

De aansluitingstreffer door Kay Velda bracht nog wel de hoop terug bij het team en de toch wel ruim aanwezige supporters, maar opnieuw bleek deze vergeefs. SC Genemuiden leed zijn 5e nederlaag op rij. De rode lijn komt serieus in zicht en de vraagt rijst dan ook of het de opnieuw geïncasseerde dreun nog wel te boven komt. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 25.03.19 | 06.11 UUR


advertentie

Vandaag:
35° | 21°
Meer weer...
Morgen:
30° | 18°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.28181 s