Woensdag 18.09.19 | 14.35 uur

Op Stille Zaterdag: 20 april 2019

Passie en Paaszang in de Grote- of St. Stephanuskerk

UPDATE Voor de Passie en Paaszang 2017 was er een unieke samenwerking tussen het orkest van Hasselts Fanfare en het Chr. Sliedrechts Mannenkoor. Het organisatiecomité heeft voor dit jaar wederom contact gezocht met dit koor om in beider thuishavens een Passie en Paasconcert te verzorgen.

Aanstaande zaterdag wordt het spits afgebeten in de Grote Kerk van Vianen. Al in de loop van de middag vertrekken de muzikanten van de Fanfare met het totale instrumentarium, van trompet tot pauken, om voorafgaand aan het concert nog een korte repetitie te kunnen houden. Aanvang concert 19.30 uur.

Aansluitend op zaterdag 20 april aanstaande, Stille Zaterdag, hoopt Hasselts Fanfare weer samen met de inwoners een Passie en Paaszang te houden in de Grote- of St. Stephanuskerk van Hasselt. Ook dit concert vangt om 19.30 uur aan.

Deze voorbereiding op de Paasdagen zal dan voor de 29e keer gehouden worden en dit jaar dus wordt dus medewerking verleend door gastkoor het Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichtus o.l.v. de heer Martin Zonnenberg onder meer bekend van het TV-programma ‘Nederland Zingt’. Naast de optredens van fanfare en het koor staan er veel liederen op het programma met samenzang. Organist Bert Kruis is bereid gevonden e.e.a. te begeleiden. Ongetwijfeld zal een solowerk van hem ook niet ontbreken.

Dominee H. Westerhout zal openen, de schriftlezing verzorgen en sluiten.

Muziekvereniging Hasselts Fanfare onder leiding van Harry van Bruggen heeft al enige repetities ter voorbereiding op deze Paaszang gehouden en zal een aantal zeer toepasselijke stukken ten gehore brengen, waarin de lijdenstijd tot uitdrukking wordt gebracht.

Muziekvereniging en Mannenkoor hopen met deze Passie- & Paaszang op een goede voorbereiding op de Paasdagen waarbij wordt stilgestaan bij de oproer - gevangenneming - marteling - het sterven en de opstanding van Jezus Christus.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 01.04.19 | 07.52 UUR


advertentie

Vandaag:
17° | 8°
Meer weer...
Morgen:
19° | 9°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29428 s