Vrijdag 13.12.19 | 13.14 uur

Genemuider museum doet oproep aan oud-medewerkers

Tapijtmuseum wil collectie aanvullen met unieke items

Telenzo

Telenzo© Tapijtmuseum

Een aantal weken geleden is het Tapijtmuseum in het bezit gekomen van een mechanische rekenmachine uit 1950. Jan Brouwer, zoon van Harm Brouwer die mede-eigenaar was van de firma Gebroeders Brouwer, schonk dit bijzondere apparaat aan het museum. Daarnaast ontving het museum van Dik Visserman (in zijn jonge jaren werkzaam bij Telenzo), een aantal promotieartikelen.

Dit wekte bij het bestuur van het Tapijtmuseum het vermoeden dat er van andere (oude) kokosfabrieken zulke voorwerpen ook nog te vinden moeten zijn. Het museum wil hiervan een kleine tentoonstelling inrichten.

Daarvoor is de medewerking nodig van bijvoorbeeld familieleden van de eigenaren en oud-medewerkers van de tapijtfabrieken die er ooit in Genemuiden waren. Het Tapijtmuseum wil graag met hen in contact komen om te praten over het (in bruikleen) afstaan van allerlei voorwerpen met firmanamen. Dit kunnen asbakken, pennen, aanstekers, koffiekopjes, lepeltjes, brieven met firmanamen, rekeningen, visitekaartjes, kantoorartikelen enzovoort zijn.

De verzameling van deze voorwerpen zou weer een stukje toevoegen aan de documentatie van de geschiedenis van de Genemuider vloerbedekkingsindustrie. Meer informatie is te verkrijgen bij het Tapijtmuseum, op dinsdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur of dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur (of Reinier van de Pol per e-mail: rvdpol48@outlook.com). Meer informatie: www.tapijtmuseum.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 02.04.19 | 14.24 UUR


advertentie

Vandaag:
5° | 2°
Meer weer...
Morgen:
7° | 4°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31346 s