Zaterdag 06.06.20 | 08.06 uur

Week van Mooi Schoon: Zwerfvuilopruimactie 2019

10.000 Leerlingen in actie tegen zwerfvuil

Startmoment Week van Mooi Schoon op CBS de Driemaster

Startmoment Week van Mooi Schoon op CBS de Driemaster© ROVA

Op donderdag 4 april heeft wethouder Albert Coster van de gemeente Zwartewaterland het startsein gegeven voor de 'Week van Mooi Schoon' op De Driemaster in Hasselt. De leerlingen van basisschool De Driemaster gaan deze week samen met 10.000 andere leerlingen uit 18 ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil.

Van maandag 1 april tot en met vrijdag 5 april doen er 150 scholen mee aan de Week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken hebben de kinderen in de omgeving van de school zwerfvuil opgeruimd. Ze werden daarbij begeleid door leerkrachten. Het ingezamelde zwerfvuil wordt door ROVA opgehaald.

Startsein door wethouder Albert Coster
In de gemeente Zwartewaterland doen negen scholen mee aan de Week van Mooi Schoon. Wethouder Albert Coster is naar Hasselt gekomen om het startsein te geven voor deze week bij De Driemaster. ďWe hopen dat jullie ook andere mensen inspireren met jullie actie. Als dank voor jullie inzet krijgt jullie school een speciaal cadeau.Ē, aldus wethouder Albert Coster.

Cadeau voor alle leerlingen
Alle scholen die dit jaar meedoen met de Week van Mooi Schoon ontvangen een bijzonder cadeau. De Plastic Soup Atlas van de Wereld, een boek vol met interessante informatie over de oorzaak en mogelijke oplossingen.

Week van Mooi Schoon
De Week van Mooi Schoon is samenwerkingsproject dat geÔnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 18 ROVA-gemeenten en scholen uit het basisonderwijs wordt zwerfvuil opgeruimd en worden de leerlingen bewustgemaakt van het belang van een schone leefomgeving.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 05.04.19 | 10.28 UUR
Vandaag:
14° | 3°
Meer weer...
Morgen:
17° | 3°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.39326 s