Zaterdag 06.06.20 | 08.06 uur

Burgemeester decoreert scheidend huisarts

Koninklijke onderscheiding voor dokter Boender

Koninklijke onderscheiding voor dokter Boender

Koninklijke onderscheiding voor dokter Boender© DKN | Robert Wessel Jansema

Apotheekhoudend huisarts in Zwartsluis, de heer A.J. Boender, is geŽerd met een Koninklijke onderscheiding als dank voor zijn bijzondere verdiensten als huisarts in Zwartsluis. Hij werd tijdens zijn afscheid op zaterdag 6 april 2019 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en ontving van burgemeester Bilder de versierselen die horen bij de benoeming.

Boender stond dag en nacht klaar voor de patiŽnt en oefende zijn vak uit op bijzonder hoog niveau. Ook naast zijn reguliere werk als huisarts gaf hij belangeloos extra zorg of persoonlijke aandacht wanneer dat nodig was. Na werktijd bezocht hij zijn patiŽnten in de zieken-en verpleeghuizen. Door zijn betrokkenheid is hij vele families in Zwartsluis en Hasselt tot grote steun geweest. Dit gold voor patiŽnten in lichamelijke-, maar ook in psychische nood. De intensiteit en gedrevenheid waarmee de heer Boender zijn werk als huisarts verrichtte, en wat hij in het verlengde daarvan voor zijn medemens betekende, heeft op velen een onuitwisbare indruk achtergelaten.

De heer Boender, sinds een paar jaar woonachtig in Zwolle, was ruim 40 jaar huisarts in Zwartsluis. Daarnaast werkte hij als consultatiearts, keuringsarts bij de scheepvaart en vertrouwensarts bij het Agnietencollege in Zwartsluis. Ook buiten Zwartsluis was Boender geen onbekende. Zo was hij in Hasselt betrokken bij het Rode Kruis en de Hervormde Gemeente en in Genemuiden mocht het asielzoekerscentrum op zijn kennis en kunde rekenen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 06.04.19 | 10.57 UUR
Vandaag:
14° | 3°
Meer weer...
Morgen:
17° | 3°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.37341 s