Woensdag 26.06.19 | 11.17 uur

Basisschoolkinderen doen verkeerservaring op

Eben-Haëzer beste school bij VVN verkeersexamen

UPDATE Op vrijdag 12 april 2019 heeft wethouder Coster van de gemeente Zwartewaterland de beker voor de best presterende school bij de VVN verkeersexamens (afgenomen op 4 april) uitgereikt aan de Eben-Haëzer school in Genemuiden. Het examen bestond uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Foutloos
Het merendeel van de leerlingen heeft begin april de route foutloos gereden. Een aantal kinderen mochten alsnog op herkansing. Deze kinderen hebben de route onder begeleiding nogmaals verreden.

Bernard Trouwborst van de Rehobothschool was de beste leerling in en voor Genemuiden. Hij had voor het theorie-examen en praktijkgedeelte geen enkele fout. Ook hij ontving een beker van wethouder Coster. De beste school bij het praktijkexamen was De Driester op Kamperzeedijk. Zeven kinderen hadden maar één foutje!

VVN Verkeersexamen
Het VVN theoretisch Verkeersexamen toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en of ze zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag. Maar de praktijk is minstens zo belangrijk. In de periode van maart tot en met juni stappen veel kinderen ook op de fiets voor het VVN praktisch Verkeersexamen. Tijdens het VVN praktisch Verkeersexamen wordt getoetst of ze de kennis kunnen toepassen en veilig gedrag vertonen in het echte verkeer.

Het VVN Verkeersexamen vond dit jaar voor de 87e keer plaats. Voor het eerst hadden basisscholen de mogelijkheid om het examen digitaal af te nemen, waar ongeveer een derde van de scholen in Nederland voor koos.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 12.04.19 | 12.00 UUR


advertentie

Vandaag:
28° | 18°
Meer weer...
Morgen:
25° | 15°


AGENDA

HALFJAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
2.55808 s