Woensdag 26.06.19 | 11.17 uur

Natuurfotografie-avond op 18 april in Sluuspoort

Natuurfotografen delen hun kennis in Zwartsluis

In Sluuspoort Zwartsluis geven donderdag 18 april twee exposanten van ‘Kieken in de achtertuin’ een inkijkje in hun hobby. Gert Paassen uit Zwolle en Lucy van Sluijs uit Blokzijl willen belangstellenden graag vertellen hoe zij hun hobby natuurfotografie in de praktijk brengen. De boeiende natuurfotografie-avond begint om 20.00 uur. De entree bedraagt vijf euro, inclusief een kopje koffie of thee.

Natuurlijk laten zij het resultaat van hun inspanningen zien, maar daarnaast is er ook volop ruimte voor het geven van tips en het uitwisselen van ervaringen met de bezoekers. Aan de orde komt onder andere macro-fotografie, maar ook het werken met de telelens blijft niet onbesproken. Lucy van Sluijs is ook actief als gids bij Natuurmonumenten. Ook over die bezigheid zal zij het een en ander vertellen.

Lucy van Sluijs (64) is sinds 2012 regelmatig op pad met haar fototoestel. “Toen kreeg ik een vrij oud fototoestel, waarmee ik een beetje ben gaan oefenen. Zo kwam ik tot de ontdekking dat het eigenlijk heel leuk is om in de vrijenatuur te fotograferen. Als vrijwilliger van Natuurmonumenten in de Wieden monitor ik als lid van een vrijwilligersgroep wekelijks de Zwarte Stern. Op de expositie ontbreekt een foto van deze vogels dan ook niet”, vertelt de enthousiaste fotografe, die haar ervaringen graag wil delen.

Gert Paassen (ook 64) komt uit Zwolle. Hij fotografeert al meer dan 40 jaar. In zijn foto’s valt zijn enorme oog voor detail op. Hoewel hij als een veelzijdig (natuur)fotograaf gekenschetst kan worden, vallen in de expositie ‘Kieken in de achtertuin’ vooral zijn betoverende vlinderfoto’s op. Ook hij vertelt graag over zijn passie.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 10.04.19 | 15.15 UUR


advertentie

Vandaag:
28° | 18°
Meer weer...
Morgen:
25° | 15°


AGENDA

HALFJAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.82801 s