Vrijdag 05.06.20 | 10.27 uur

Opening tentoonstelling: 'Hooi, hooien en hooiers in de IJsseldelta'

Tentoonstelling in Veldschuur toont hooiwinning

Gedeputeerde Hester Maij, burgemeester Bilder en wethouder Knol

Gedeputeerde Hester Maij, burgemeester Bilder en wethouder Knol© DKN | RDV

De Overijsselse gedeputeerde Hester Maij van landbouw, natuur en cultuur, burgemeester Bilder en wethouders Knol en Coster van de gemeente Zwartewaterland hebben hedenmiddag, dinsdag 9 april 2019, de nieuwe tentoonstelling ‘Hooi, hooien en hooiers in de IJsseldelta’ geopend. De unieke tentoonstelling is vanaf 10 april uitsluitend te bezoeken tijdens openingstijden van de Veldschuur.

De expositie toont een kijkje in de geschiedenis van de hooiwinning in de regio en kwam dankzij de bekende historicus, de heer Wim Coster, in goede samenwerking met De Rijksuniversiteit Groningen en de IJsselacademie, tot stand.

De natuurfoto’s, historische foto’s en verhalen van boeren zijn de basis voor deze tentoonstelling. Ook verhalen van ex-stadsboeren uit Hasselt en (hooi-)boeren uit de Olde Maten en de Polder Mastenbroek zijn de afgelopen maanden op video vastgelegd. Daarnaast toont deze tentoonstelling gereedschap, kleding, schilderijen, tekeningen en anekdotes.Deze zijn een authentieke wijze verwerkt in deze expositie.

Het onlangs verschenen rapport Van Oerbos tot Hooiland', mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en de Stichting Namez, in goede samenwerking met werkgroep HooiDelta en Zwartewaterland, vormde de basis van deze unieke en enige tentoonstelling over de hooiwinning in Nederland.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 09.04.19 | 16.56 UUR
Vandaag:
14° | 7°
Meer weer...
Morgen:
16° | 6°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.37935 s