Maandag 04.07.22 | 10.12 uur

AriŽn Prins van Wijngaardenbad klaar voor nieuw seizoen

Zwembad Hasselt vanaf dit seizoen helemaal rookvrij

Zwembad Hasselt vanaf dit seizoen helemaal rookvrij

Zwembad Hasselt vanaf dit seizoen helemaal rookvrij© DKN | RDV

Als om 11.00 uur op woensdag 17 april 2019 het openluchtzwembad in Hasselt weer opengaat, is het hele terrein van het AriŽn Prins van Wijngaardenbad
rookvrij. Dit zwembad volgt daarmee de trend van rookvrije openlucht zwembaden in Nederland", zegt locatiemanager Raymond Spijkerman.


ďWe willen onze badgasten in een veilige en gezonde omgeving laten zwemmen." Spijkerman vindt het vanzelfsprekend dat een zwembad de Rookvrije Generatie steunt.

Wat is een Rookvrije Generatie?
Een generatie kinderen die opgroeit zonder de schadelijke gevolgen van (mee) roken en vrij van de verleiding om te gaan roken. Een generatie die vanaf de zwangerschap hiertegen beschermd wordt. En die in vrijheid kan kiezen voor een gezonde toekomst. Het initiatief voor de Rookvrije Generatie is genomen door drie fondsen: de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.

Stichting Zwembaden Zwartewaterland
Sinds het AriŽn Prins van Wijngaardenbad onder het beheer valt van de Stichting Zwembaden Zwartewaterland (SZZ) vertonen de bezoekersaantallen een stijgende trend. In het begin verwelkomde het openluchtbad jaarlijks zoín 25.000 zwemliefhebbers. Dit is de laatste jaren opgelopen tot 50.000 Š 60.000 bezoekers (2018). Deze stijging komt mede tot stand door de regionale aantrekkingskracht, vanuit het Zwolse Stadshagen en omliggende gemeenten.

Zwembad in een familiaire sfeer
Het openluchtbad wil een laagdrempelige en familiaire zwemgelegenheid uitstralen. "Kinderen kunnen onder toezicht in helder water zwemmen, wat door ouders als prettig alsmede een gevoel van meer veiligheid wordt ervaren. In het kleine bad is er voor de kinderen een glijbaan en er zijn verschillende spelmaterialen. Voor de ouderen is er een ruim terras om te kunnen zonnebaden en wie niet zwemt is er een sportief alternatief met een beach volleybalveld."

Gediplomeerd zwembadpersoneel
Ook voor doelgroepen onder begeleiding van het gediplomeerde zwembadpersoneel is er een ruim aanbod voor jong en oud. Voor de bezoekers is er voor zowel de auto en de fiets volop parkeergelegenheid, aan de Veerweg 2 te Hasselt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 17.04.19 | 09.40 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 12°
Meer weer...
Morgen:
22° | 12°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.1818 s