Maandag 25.05.20 | 19.29 uur

Hasseltse kerk tot de laatste plaats bezet

Jesus Christ Superstar eenmalig in Ichthuskerk

Jesus Christ Superstar eenmalig in Ichthuskerk

Jesus Christ Superstar eenmalig in Ichthuskerk© DKN | RDV

UPDATE Jesus Christ Superstar, de rockopera met muziek van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice is dinsdag 16 april 2019 eenmalig opgevoerd in de Ichthuskerk in Hasselt. Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek Hasselt tekende voor de bijzondere uitvoering. Jesus Christ Superstar werd gedurende de film muzikaal ondersteund door dirigente Nynke Poelsma uit Vollenhove met zo'n vijftig koorleden. Het leverde SCAB een memorabele avond op, waarbij de kerk tot de laatste plaats bezet was.

Jesus Christ Superstar is geÔnspireerd op het Bijbelse verhaal, maar kent grote verschillen met de Christelijke interpretatie. Het meest bijzondere aan Jesus Christ Superstar is de invalshoek die Rice en Lloyd Webber hebben gekozen. Het stuk behandelt, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas, de laatste week uit het leven van Jezus.

Naast dirigente Nynke Poelsma hebben ook gitarist Tom Veltien, Mark de Boer op drums, Rinze Voorberg (bas), Rianne Voorberg (slaggitaar, sax) en Theo Voorberg op piano een bijdrage geleverd aan dit bijzondere project.

"Door de verduisterde ramen en de mooie verlichting werd het optreden een prachtig sfeervol geheel.Het publiek heeft genoten van de live uitvoeringen van enkele liederen uit de musical. Daarbij stegen de vier solisten boven zichzelf uit en gaven een geweldige performance. Een staande ovatie van het publiek was dan ook zeer verdiend", aldus Corrie Folkersma namens SCAB.

SCAB
De SCAB draait op de krachten van vrijwilligers en de onmisbare financiŽle steun van "de vrienden van de SCAB". De SCAB organiseert al meer dan 25 jaar tal van culturele activiteiten (cursussen, muziek en theatervoorstellingen, lezingen, filmavonden, enz.) voor alle inwoners van Hasselt en levert daarmee een bijdrage aan het versterken van de gemeenschapszin en leefbaarheid in Hasselt. (www.scabhasselt.nl)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 17.04.19 | 18.19 UUR
Vandaag:
21° | 5°
Meer weer...
Morgen:
23° | 6°


AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.31342 s