Maandag 25.05.20 | 19.29 uur

Feestelijk programma voor Koningsdag staat als een huis

Nieuwe bestuursleden voor Oranjevereniging Hasselt

Eind maart 2019 zijn er tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Oranjevereniging Hasselt drie nieuwe bestuursleden gekozen: Erik Akkerman als voorzitter, Marko Los als penningmeester en Margit Pelleboer als secretaris. Per 1 oktober 2019 pakken zij hun taken formeel op, maar inmiddels werken zij op de achtergrond samen met het huidige bestuur aan de voorbereidingen van onder andere Koningsdag 2019.

Ook dit jaar heeft de Oranjevereniging Hasselt speciaal voor Koningsdag een feestelijk programma samengesteld. Op 27 april 2019 begeleidt het Christelijk Fanfarekorps Irene de optocht met versierde fietsen en skelters richting De Hazelaar, waar om 9.30 uur de aubade plaatsvindt. Om 10.00 uur staat er ter afsluiting van de optocht voor alle deelnemers ranja met wat lekkers klaar. Van 10.30 tot 15.00 uur is er een kleedjesmarkt in de Hoogstraat en van 11.00 tot 16.00 uur een kidsfestijn op de Kaai en het grasveld langs de Van Nahuysweg met onder andere een skelterbaan van Rietman Hasselt. Jong en oud geniet om 13.00, 14.00 en 15.00 uur van de familievoorstelling ‘Mister Suitcase’ op het terras van Talamini.

Koningsloop
Na het enorme succes van vorig jaar geeft Trainingsgroep Het Zwartewater de Koningsloop natuurlijk een vervolg. Nieuw dit jaar is de SKZ Bambino Run van 0,4 kilometer voor kinderen tot en met 5 jaar. Hiervoor wordt om 10.45 uur het startschot gegeven. Rond 11.00 uur volgen de Schuttersmagazijn Kids Run voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en de Vesta Chemicals Kids Run voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar, beide over een lengte van 1 kilometer. De Klink Bekistingen Run van 5 kilometer voor deelnemers vanaf 13 jaar en de Slomp & de Graaf Run van 10 kilometer voor deelnemers vanaf 16 jaar starten om 11.50 uur. Inschrijven is nog altijd mogelijk via www.koningsloophasselt.nl

Euifeest
Tijdens de Algemene Ledenvergadering was er speciale aandacht voor het komende Euifeest, dat met het oog op het 60-jarig bestaan van de Oranjevereniging Hasselt nóg grootser wordt gevierd. Dit jaar zal de smaakroute vervangen worden door een nieuw en verrassend concept en probeert de Oranjevereniging een aantal oude activiteiten als de dikke banden race in het programma terug te brengen. Om tot de grootste optocht ooit te komen, worden ook alle oud-wagenbouwers opgeroepen hun creativiteit nog één keer de vrije loop te laten. Graag houdt de Oranjevereniging Hasselt iedereen van hun plannen op de hoogte via www.oranjevereniging-hasselt.nl of via www.facebook.com/oranjevereniging.hasselt

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 20.04.19 | 09.06 UUR
Vandaag:
21° | 5°
Meer weer...
Morgen:
23° | 6°


AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.33456 s