Maandag 19.08.19 | 15.41 uur

Olympia'28 - DSV’61 blijft steken op 0-0

Olympia'28 zet belangrijke stap richting handhaving

Olympia’28 zet belangrijke stap richting handhaving

Olympia’28 zet belangrijke stap richting handhaving© Olympia28 | Jan Bruins

Derdeklasser Olympia’28 in Hasselt heeft een belangrijke punt gepakt tegen DSV’61 uit Doorspijk. Het was de Hasseltse formatie die het meest aanspraak had op de drie punten. Het was Jeffrey v/d Belt die de overwinning op de voet had maar ook niet tot scoren kwam.

Het is een zonnige zaterdagmiddag als de bal gaat rollen in het duel Olympia’28 tegen DSV’61. Aan de start staat aan Hasseltse zijde debutant Julian Zuidema. Hij is ook de man die in de eerste minuut gevaarlijk weet te worden. Vanaf de aftrap kreeg Zuidema de bal over de flank en kon van 20 meter aanleggen. Hij kon zijn schot niet voldoende kracht en richting meegeven waardoor de bal over de achterlijn rolde.

Tien minuten daarna is het DSV’61 die gevaarlijk weet te worden maar hun schot niet voldoende richting weet mee te geven. Voor rust weten de Hasselters nog een aantal malen gevaarlijk te worden. Eerst is het Jeffrey v/d Belt die zijn voorzet op Zuidema niet afgerond ziet worden. Daarna is het Roy Kuik die het van 30 meter probeert maar zijn schot naast ziet gaan. Daardoor gaan de ploegen rusten met een 0-0 stand.

Waar we voor rust meerdere kansen aan beide kanten hebben gezien zijn deze in de tweede helft spaarzaam en op één hand te tellen. Het gevaarlijkste moment in de tweede helft is voor Olympia’28 aanvaller v/d Belt. Hij speelde de bal zelf prima naar de buitenkant en liep door richting de vijf meter. Daar kreeg hij met geluk de bal aangespeeld en leek Olympia’28 op voorsprong te schieten. Echter op het droge veld sprong de bal op waardoor het schot verdween over het doel van de DSV’61 goalie.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd zien we de laatste kans voor DSV’61. Een bal wordt van 25 meter hard ingeschoten maar verdwijnt op het dak van het doel van keeper Jeroen Bos. Door dit gelijke spel staat Olympia’28 acht punten boven de promotie/degradatieplekken. Over 3 weken kan men zich definitief veilig spelen tegen VSW uit Windesheim. Het duel met VSW uit Windesheim vindt plaats op zaterdag 11 mei. (www.olympia28.nl | Berthil Kreykes)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 23.04.19 | 09.14 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 14°
Meer weer...
Morgen:
20° | 14°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29079 s